وزیر امور خارجۀ ایران در دیدار با وزیر خارجۀ لوکزامبورگ بر عزم ایران برای همکاری و توسعۀ روابط با کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا تأکید کرد و گفت پس از برجام چشماندازهای موردانتظار برای توسعۀ روابط بین ایران و کشورهای اروپایی به وجود آمده است.
به گزارش ادارۀ کل دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجۀ ایران، محمدجواد ظریف روز دوشنبه (25 بهمن) در دیدار با ژان اسلبورن زمینۀ لازم برای توسعۀ روابط بین دو کشور از جمله سرمایهگذاری را مناسب دانست و آمادگی ایران را برای همکاریهای بانکی با لوکزامبورگ اعلام کرد.
وزیر امور خارجۀ لوکزامبورگ نیز ضمن ابراز خرسندی از سفر به تهران تصریح کرد در این سفر قرار است یادداشت تفاهم همکاریهای مشترک در امر سرمایهگذاری بین دو کشور به امضا برسد.
وی خواستار تداوم همکاری با ایران شد و گفت امیدوار است موافقتنامۀ همکاری اجتناب از اخذ مالیات مضاعف نیز بین دو کشور به امضا برسد و در صورت وجود زمینههای لازم، مذاکرات بین دو کشور درزمینۀ همکاریهای حملونقل هوایی نیز آغاز شود.
دیدار و گفتوگوی شمخانی با وزیر خارجۀ لوکزامبورگ
نمایندۀ مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز روز دوشنبه با وزیر امور خارجۀ لوکزامبورگ دیدار و دربارۀ موضوعات دوجانبه ، تحولات منطقهای و موضوعات بینالمللی گفتوگو کرد.
علی شمخانی در این دیدار با استقبال از گسترش همکاریهای بلندمدت و پایدار میان دو کشور در موضوعات مختلف بهویژه در حوزههای اقتصادی ، بانکی و بیمه بر اهمیت تعیین سازوکارهای اجرایی توافقات میان ایران و لوکزامبورگ تأکید کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به ویژگیهای سیاسی، موقعیت جغرافیایی و ظرفیتهای اقتصادی و فناوری جمهوری اسلامی ایران، همکاری با کشورهای مستقل بر اساس احترام متقابل و تأمین منافع مشترک را در ردیف اولویتهای ثابت ایران عنوان کرد و اظهار داشت: «در شرایط پسابرجام و رفع موانع تحریم ، لوکزامبورگ میتواند از ظرفیتهای گستردۀ موجود در ایران برای سرمایهگذاری استفاده نماید.»
وی برجام را توافقی بینالمللی و الزامآور برای امضاء کنندگان و سایر کشورهای عضو جامعۀ بینالمللی عنوان کرد و افزود: «جمهوری اسلامی ایران به تأیید مراجع نظارتی تاکنون به مجموعۀ تعهدات خود عمل نموده؛ لیکن موفقیت برجام در گرو جبران عقبماندگیها از سوی کشورهای غربی و اجرای بدون تنازل تعهدات از سوی همه طرفها هست.»
دریابان شمخانی با تشریح نقش محوری ایران در تأمین ثبات و امنیت منطقهای و مبارزه مؤثر با بحران تروریسم، بر لزوم همکاری بینالمللی برای مقابلۀ همهجانبه با ریشههای فکری و محدودسازی منابع مالی، تسلیحاتی و انسانی جریان تروریسم تأکید کرد و افزود: «تجربیات تلخ سالهای اخیر نشان میدهد که لازمۀ جلوگیری از تسری بحران تروریسم به غرب، ایفای نقش سازنده و غیرتبعیضآمیز کشورهای اروپایی در مقابله با سرشاخههای اصلی بحران در عراق و سوریه و سایر مناطق آلوده است.»
شمخانی همچنین ضرورت ورود اتحادیۀ اروپا به بحران یمن و جلوگیری از کشتار بیرحمانۀ مردم این کشور از سوی عربستان سعودی را مورد تأکید قرار داد .
نقش «مثبت و ممتاز» ایران در مقابله با تروریسم
وزیر امور خارجۀ لوکزامبورگ نیز در این دیدار با اشاره به نقش مثبت و ممتاز جمهوری اسلامی ایران در مقابله با گروههای تروریستی، بر گسترش رایزنیها و همکاریها میان دو کشور در ابعاد مختلف تأکید کرد.
وی با تأکید بر فعالسازی مجموعۀ ظرفیتهایی که برجام برای توسعۀ مناسبات میان کشورهای اروپایی و ایران ایجاد نموده است، افزود: «رویکرد کشورهای اروپایی بهویژه پس از توافق هستهای با ایران، گسترش همهجانبه همکاریهای مشترک و توسعۀ سرمایهگذاری در بخشهای زیرساختی برای دستیابی به روابط اقتصادی بلندمدت و مستحکم است.»