رسانۀ دولتی کرۀ شمالی اعلام کرد آزمایش اخیر یک موشک بالستیک جدید در این کشور، موفقیتآمیز بوده است.
خبرگزاری مرکزی کره (کِیسیاِناِی) که رسانۀ دولتی کشور کرۀ شمالی به حساب میآید، اعلام کرد موشک بالستیک دور بُرد متوسط پوکگوکسونگ-2، روز یکشنبه تحت نظارت کیم جونگ اون، رهبر کرۀ شمالی، به موفقیت آزمایش شد.
بر اساس این گزارش، کیم شخصاً دستور شلیک این موشک را صادر کرد و این نخستین آزمایش موشکی پیونگیانگ از زمان آغاز ریاستجمهوری دونالد ترامپ در امریکا، محسوب میشود.
این خبرگزاری موشک مذکور را «یک سامانۀ تسلیحاتی استراتژیک جدید به سبک کره» توصیف کرد.
رسانۀ دولتی کرۀ شمالی همچنین اعلام کرد این موشک قادر به حمل کلاهک هستهای است و توان فرار از رهگیری را دارد.
پیشتر کرۀ جنوبی و امریکا اجرای این آزمایش موشکی را تأیید کرده بودند.
یک مقام امریکایی اعلام کرد که این موشک که از استان پیونگان شمالی در منطقۀ کوانسو در کرۀ شمالی پرتاب شد، پیش از فرود آمدن در دریای ژاپن، مسیری 500 کیلومتری را طی کرد.
موشکهای بالستیک میان بُرد معمولاً مسافتی حدود 3 هزار تا 5 هزار و 500 کیلومتری را طی میکنند.
به گفتۀ یکی از سخنگویان ستاد مشترک نیروهای مسلح کرۀ جنوبی، در موشکی که کرۀ شمالی یکشنبه آن را آزمایش کرده است، از یک موتور پیشرفتۀ سوختجامد استفاده شده است که زمینۀ راهاندازی سریعتر موشک را فراهم میآورد.
از سوی دیگر با توجه به درخواست امریکا، کرۀ جنوبی و ژاپن، قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه یک جلسۀ فوری در ارتباط با آزمایش موشکی کرۀ شمالی برگزار کند.
اجرای آزمایش موشکی کرۀ شمالی همزمان با حضور شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، در امریکا و دیدار وی با رئیسجمهور امریکا، صورت گرفت.
کرۀ جنوبی پس از اجرای این آزمایش موشکی اعلام کرد به نظر میرسد که قصد کرۀ شمالی محک زدن واکنش رئیسجمهور جدید امریکا است.
نخستوزیر ژاپن نیز در پی این آزمایش در یک نشست خبری در شهر پام بیچ در ایالت فلوریدای امریکا، گفت: «پرتاب موشکی جدید کرۀ شمالی غیرقابل پذیرش است. کرۀ شمالی میبایست مطابق با قطعنامههای مربوطۀ شورای امنیت سازمان ملل عمل کند.»
پس از اظهارات آبه، ترامپ تنها به گفتن یک جمله اکتفا کرد و اظهار داشت: «من تنها میخواهم همه درک کرده و بدانند که ایالاتمتحدۀ امریکا 100 درصد پشت ژاپن، متحد بزرگ خود، میایستد.»
همچنین یوشیهیده سوگا، دبیر کابینۀ ژاپن، اعلام کرد این مسئله که آزمایش موشکی کرۀ شمالی همزمان با دیدار آبه با ترامپ اجرا شده است، نشاندهندۀ تحریکآمیز بودن اقدامات پیونگیانگ برای ژاپن و منطقه است.
رهبر کرۀ شمالی اوایل بهمنماه و پس از پرتاب آزمایشی یک موشک میانبرد گفته بود این کشور اکنون توانایی حمله به منافع امریکا در اقیانوس آرام را دارد.
به گفتۀ مقامات نظامی کرۀ جنوبی و امریکا، کرۀ شمالی در تیرماه سال جاری نیز ظاهراً دو موشک میانبرد موسودان را پرتاب کرده که پرتاب اولی با شکست مواجه شده، اما پرتاب دومین موشک موفق بوده است.
کرۀ شمالی اواخر دیماه سال جاری اعلام کرد هدف از آزمایشهای موشکی بالستیک اخیر این کشور شبیهسازی حملات اتمی احتمالی به اهداف امریکا در کرۀ جنوبی بوده و رهبر کرۀ شمالی شخصاً بر این آزمایشها نظارت داشته است.
از دیماه سال گذشته که کرۀ شمالی از انفجار موفقیتآمیز بمب هیدروژنی بهعنوان چهارمین آزمایش اتمی خود خبر داد، تنشها در منطقه بالا گرفت.
پیونگیانگ اعلام کرده است برنامۀ هستهای خود را در راستای بازدارندگی مقابل تهاجم بالقوۀ امریکا و متحدان منطقهای آن تقویت خواهد کرد.
کرۀ شمالی اخیراً مورد شدیدترین تحریمهای سازمان ملل در 2 دهه گذشته قرار گرفته است. با این حال، این کشور اعلام کرده است تا زمانی که امریکا به سیاست خصمانه خود در قبال پیونگیانگ خاتمه ندهد و مرکز فرماندهی نظامی خود در کرۀ جنوبی را منحل نکند، برنامه هستهای کرۀ شمالی متوقف نخواهد شد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.