سیاستمدار «ضد ترامپ» رئیس‌جمهور آلمان شد

فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور جدید آلمان (عکس از رویترز)

اعضای مجمع فدرال آلمان فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجۀ پیشین از حزب سوسیال دموکرات آلمان، را به عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور انتخاب کردند.

در این رأی‌گیری که یکشنبه (24 بهمن) در ساختمان پارلمان آلمان در برلین برگزار شد، اشتاین‌مایر 61 ساله رأی اکثریت نمایندگان مجمع فدرال را به دست آورد.

رأی‌گیری حدود ساعت ۱۴ به وقت اروپای مرکزی به پایان رسید و سپس شمارش آراء آغاز شد. در همان دور اول رأی‌گیری، همان طور که انتظار می‌رفت، اشتاین‌مایر به مقام ریاست‌جمهوری آلمان برگزیده شد.

پیش‌تر نیز نظرسنجی‌ها حکایت از محبوبیت اشتاین‌مایر داشتند.

مجمع فدرال آلمان متشکل از ۶۳۰ نمایندۀ پارلمان است که نیمی از کل نمایندگان این مجمع هستند. بقیۀ اعضای این مجمع را نمایندگان مجالس ایالتی آلمان و نمایندگانی از حوزۀ هنر، ورزش و دین تشکیل می‌دهند. کل شمار نمایندگان این مجمع ۱۲۶۰ نفر است.

بر اساس گزارش‌ها، اشتاین‌مایر ۹۳۱ رأی از ۱۲۳۹ رأی نمایندگان را به دست آورد.

اعضای مجمع فدرال آلمان در ساختمان پارلمان این کشور در برلین رئیس‌جمهور جدید را انتخاب کردند. (24 بهمن 1395 - عکس از رویترز)

اشتاین‌مایر که دوازدهمین رئیس‌جمهور آلمان است، از حمایت احزاب اصلی این کشور برخوردار بود.

رئیس‌جمهور در آلمان قدرت اجرایی ندارد و یک منصب تشریفاتی است. در این کشور صدراعظم دارای اختیارات بسیار زیادی است.

اشتاین‌مایر به‌عنوان سیاستمداری ضد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، مشهور است. وی زمانی که وزیر خارجۀ آلمان بود، ترامپ را «مبلغ تنفر» نامید و گفت وی نگرانی‌های مردم را افزایش می‌دهد.

اشتاین‌مایر پس از پیروزی ترامپ گفت احتمال دارد روابط آلمان و امریکا با مشکلات بیشتری مواجه شود.

انتخاب اشتاین‌مایرِ سوسیال‌دموکرات به‌عنوان رئیس‌جمهور آلمان در حالی صورت گرفت که نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهند هم‌زمان با پیشتازی مارین لو پن، رهبر حزب راست افراطی، در نظرسنجی‌های انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، میزان محبوبیت احزاب راست‌گرای افراطی در دیگر کشورهای اروپایی نیز افزایش یافته است.

در حال حاضر در آلمان سیاست‌های مهاجرتی حزب حاکم، نظر بسیاری از مردم را به سمت احزاب پوپولیست و راست افراطی که رویکردی ضد مهاجرتی دارند، سوق داده است.

در این کشور وجود شعارهای بدبینانه و ضد مهاجران از سوی حزب راست افراطی «ای‌اف‌دی»، حمایت آن دسته از رأی‌دهندگانی را که از ورود بیش از یک‌میلیون مهاجر ظرف دو سال گذشته نگران هستند، جلب کرده است. بر اساس نظرسنجی‌ها پیش‌بینی می‌شود این حزب برای اولین بار 12 تا 15 درصد کرسی‌های پارلمان را در انتخابات سراسری سپتامبر 2017 (شهریور 1396) کسب کند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku