وزرای امور خارجۀ کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا بار دیگر بر حفظ تحریمهایی که به خاطر بحران در شرق اوکراین علیه روسیه وضع شده است، تأکید کردند.
اصرار مقامهای اروپایی به حفظ این تحریمها در حالی صورت گرفت که دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، خواهان بهبود روابط میان واشنگتن و مسکو است.
اتحادیۀ اروپا ادعا میکند روسیه مسئول بحران اوکراین است ولی دولت مسکو اینگونه ادعاها را بیاساس خوانده و رد کرده است.
جروم هیوز، خبرنگار پرستیوی، از بروکسل گزارش میدهد:
در پی تشدید خشونتها در هفتۀ گذشته در اوکراین، موضوع اوکراین بار دیگر در برنامه کاری نشست وزرای خارجه اتحادیۀ اروپا در بروکسل قرار گرفت.
اتحادیۀ اروپا تأکید دارد که روسیه به طور غیرقانونی کریمه را در سال 2014 الحاق کرده و از آن زمان نیروهای مخالف دولت را که در شرق اوکراین مستقر هستند، تسلیح میکند.
این وزیران اروپایی میگویند تا زمانی که کرملین توافقنامۀ صلحی را که سال 2014 در مینسک امضا کرد، رعایت نکند، تحریمهای اتحادیۀ اروپا پابرجا خواهد ماند.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، گفت: «هنگامی که به اجرای کامل توافقنامۀ مینسک اشاره میکنیم، به صراحت اعلام میکنیم که خواهان متوقف شدن درگیریها در آنجا هستیم.»
با وجود این، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، ادعاهای اتحادیۀ اروپا و دولت مورد حمایت غرب در اوکراین را قاطعانه رد کرده است.
در همین حال، دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، آشکارا اعلام کرده که خواهان ایجاد روابط بهتر میان واشنگتن و مسکو است. این موضع سیاست خارجی نارضایتی مقامهای سیاسی بریتانیا را به همراه داشته است.
بوریس جانسون، وزیر امور خارجۀ بریتانیا، خاطرنشان کرد: «هیچ دلیلی برای کاهش تحریمها وجود ندارد و تمامی شرایط دال بر حفظ فشارها علیه روسیه است.»
دونالد ترامپ یکی از منتقدان سرسخت ایران است؛ کشوری که در مبارزه بار تروریسم همکاری نزدیکی با روسیه دارد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر ترامپ رفتار خود را در قبال تهران تغییر دهد، این اقدام فواید قابلتوجهی را به ویژه در زمینۀ مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی به دنبال خواهد داشت.
مایک هوکم، نماینده بریتانیا در پارلمان اتحادیۀ اروپا، اظهار داشت: «ترامپ متوجه شده که داعش یک معضل است و اگر او بتواند با ایران و پوتین ائتلاف تشکیل دهد، برای صلح جهانی خوب خواهد بود.»
لحن خصمانه و پرخاشگرانۀ ترامپ در قبال تهران ظاهراً پایان ندارد. اوایل این هفته او بار دیگر از توافق هستهای ایران (برجام) که دولت قبلی امریکا آن را امضا کرده است، به شدت انتقاد کرد. به گفته کارشناسان مسائل بیالمللی، وزاری امور خارجۀ اتحادیۀ اروپا به انتقادهای ترامپ از این توافق، اعتنا نمیکنند.
علیرغم منفیگوییهای بیپایان ترامپ، کارشناسان روابط بینالملل این نکته را یادآور شدند که دیگر امضاکنندگان توافق هستهای ایران باید با جدیت بیشتری از این توافق دفاع کنند. این امضاکنندگان روسیه، چین، بریتانیا، آلمان و فرانسه هستند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.