News   /   آسيا

دیده‌بان حقوق بشر: تجاوز سازمان‌یافتۀ ارتش و پلیس میانمار به زنان روهینگیا

مسلمانان روهینگیا تحت نظر عوامل امنیتی بنگلادش در منطقه مرزی تکناف که برای فرار از خشونت قومی با عبور از رودخانه نف از میانمار وارد بنگلادش شده‌اند، 5 دی 1395. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

به گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر، نیروهای دولتی میانمار در استان غربی راخین زنان و دختران اقلیت مسلمان روهینگیا را مورد «تجاوز و خشونت جنسی سازمان‌یافته» قرار می‌دهند.

دیده‌بان حقوق بشر دوشنبه از دولت میانمار خواست فوراً نسبت به گزارش‌ها در مورد تجاوز جنسی به زنان و دختران مسلمان واکنش نشان دهد.

این سازمان با انتقاد شدید از دولت میانمار تصریح کرد ارتش و پلیس مرزی در فاصله زمانی نهم اکتبر تا اواسط دسامبر سال گذشتۀ میلادی در دست‌کم 9 روستا ر منطقۀ راخین  مرتکب تجاوز جنسی شده‌اند.

بر اساس این بیانیه، این مسئله می‌تواند مصداق خشونت «سازمان‌یافته» علیه اقلیت روهینگیا باشد.

گزارش دیده‌بان حقوق بشر مشابه گزارش دیگری است کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل جمعه منتشر کرد؛ بر اساس آن گزارش دست‌کم نیمی از 101 زن مصاحبه‌ شدۀ روهینگیا به دست نیروهای دولتی مورد تجاوز یا شکلی از آزار جنسی قرارگرفته‌ بودند.

گروه‌های حقوق بشری ماه دسامبر با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و مصاحبه با شاهدان عینی  نشان دادند که ارتش میانمار در به آتش کشیدن شماری از روستاهای محل سکونت مسلمانان روهینگیا در راخین دست داشته است.

پناهجویان مسلمان روهینگیا در اردوگاهی در کوکس بازار، بنگلادش، 16 بهمن 1395 (عکس از رویترز)

ایالت راخین در شمال غرب میانمار، محل سکونت شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا، از سال 2012 میلادی تاکنون صحنۀ خشونت قومی افراط‌گرایان بودائی علیه مسلمانان بوده است.

در این خشونت‌ها، صدها تن کشته و ده‌ها هزار نفر از بیم جان، خانه‌های خود را ترک کرده و در اردوگاه‌های کثیف در میانمار، بنگلادش، تایلند، مالزی و اندونزی پناه گرفته‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل در تاریخ 29 آذر با انتشار گزارشی اعلام کرد سربازان و نیروهای پلیس میانمار بی‌هدف به‌سوی غیرنظامیان روهینگیا شلیک می‌کنند و آن‌ها را می‌کشند، به زنان و دختران تجاوز می‌کنند، خانه‌های آنان را به آتش می‌کشند، مردان روهینگیا را دستگیر می‌کنند و دربارۀ محل نگهداری یا اتهامات آن‌ها نیز هیچ اطلاعاتی نمی‌دهند.

دولت میانمار از دادن حق کامل شهروندی به مسلمانان که دست‌کم 1.1 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، خودداری می‌کند و آن‌ها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش می‌داند.

مسلمانان روهینگیا از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم شده‌اند.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku