مارین لو پن، نامزد راست افراطی برای انتخابات ریاستجمهوری فرانسه، مبارزۀ انتخاباتی خود را با موضعگیریهای ضد اسلامی آغاز کرده است.
لو پن در یک تجمع تبلیغاتی بزرگ در شهر لیون گفت وی تنها نامزد انتخابات ریاستجمهوری در فرانسه است که میتواند این کشور را در برابر «بنیادگرایی اسلامی»، جهانیشدن و اتحادیۀ اروپا حفظ کند.
وی افزود: «آنچه در این انتخابات در معرض خطر است این است که آیا فرانسه همچنان میتواند یک کشور آزاد باشد یا خیر.»
لو پن در ادامه گفت: «اختلاف دیگر میان (حزب) چپ و راست نیست بلکه بین وطندوستان و طرفداران جهانیشدن است.»
جبهۀ ملی فرانسه که حزبی افراطی و ضد مهاجران است، پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری امریکا و رأی مردم به خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا، به دنبال دست یافتن به نتایج مشابهی در فرانسه است.
لو پن پیش از این موفقیت دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری امریکا را «پیروزی مردم بر نخبگان» قلمداد کرده و گفته بود «انقلاب جهانی» که به پیروزی این میلیاردر نیویورکی و موافقت مردم بریتانیا برای خروج از اتحادیۀ اروپا منجر شد، شانس او را در انتخابات ریاستجمهوری فرانسه افزایش داده است.
این سیاستمدار فرانسوی همچنین ابراز امیدواری کرده بود مردم فرانسه نیز در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده از الگوی امریکا تبعیت کنند.
وی افزود: «جهانیشدن اقتصادی و جهانیشدن اسلامی به یکدیگر کمک میکنند ... این دو ایدئولوژی میخواهند فرانسه را به زانو درآورند.»
لو پن مدعی شد اقامۀ نماز توسط مسلمانان و حجابی که زنان مسلمان سر میکنند، تهدیدی برای فرهنگ و ارزشهای فرانسه محسوب میشود که «هیچ فرد فرانسوی، هیچ جمهوریخواه و هیچ زنی» آنها را نمیپذیرد.
وی افزود اگر بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شود مساجد و مراکز آموزشی اسلامی تعطیل خواهند شد. حزب لو پن همچنین وعده داده است یک همهپرسی در خصوص عضویت فرانسه در اتحادیۀ اروپا برگزار کند.
مسائلی چون مهاجران و افراطگرایی مذهبی بهویژه پس از حملات تروریستی که در فرانسه طی سالهای اخیر رخ داده، همواره در مرکز توجه حزب لو پن بوده است.
انتخابات ریاستجمهوری فرانسه در 23 آوریل (3 اردیبهشت) و 7 مه (17 اردیبهشت) برگزار خواهد شد. گرچه اکثر نظرسنجیها از راهیابی لوپن به دور دوم انتخابات در ماه مه حکایت دارد، اما درنهایت شکست وی بر اساس این نظرسنجیها قابل پیشبینی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.