محکومیت فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا مبنی بر منع ورود اتباع ایران، عراق، سوریه، یمن، سودان، لیبی و سومالی به امریکا همچنان ادامه دارد. نمایندگان پارلمان اروپا و گروههای حامی حقوق بشر این فرمان جنجالی را ترویج اسلامهراسی و تقسیم جوامع دانستهاند.
جروم هیوز، خبرنگار پرس تیوی در بروکسل گزارش میدهد:
اکثر نمایندگان اتحادیۀ اروپا در پارلمان اروپا فرمان اجرایی دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع ایران، عراق، سوریه، یمن، سودان، لیبی و سومالی به ایالاتمتحده را محکوم کردهاند.
مردم این کشورها عمدتاً مسلمان هستند. بنا بر اعلام گروههای حامی حقوق بشر، این فرمان، تبعیضآمیز است و اسلام هراسی را ترویج میکند. نظرات برخی شهروندان را دربارۀ این موضوع پرسیدم.
یکی از شهروندان در بروکسل گفت: «آنها استدلال میکنند صدور این فرمان به خاطر حملات 11 سپتامبر بوده است. این (ادعا) کاملاً بیاساس است، چراکه عربستان سعودی که در این حملات دست داشته، شامل این ممنوعیت نشده است.»
شهروند دیگری گفت: «در مورد ترامپ چه حرف خوبی میتوانم بگویم؟ هیچ، هیچ!»
مرد جوانی نیز دربارۀ فرمان اخیر ترامپ به خبرنگار پرس تیوی تأکید کرد: «مطمئناً، او (ترامپ) در سراسر جهان نمیتواند دوستانی پیدا کند.»
شهروند اروپایی دیگری گفت: «او (ترامپ) انسانی بردبار و شکیبا نیست؛ از او خوشم نمیآید.»
گروههایی مانند سازمان عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر میگویند که اسلام دینی کاملاً صلحآمیز است. آنها نگران آن هستند که فرمان ضد مهاجرتی ترامپ به افزایش جرائم ناشی از نفرت علیه مسلمانان منجر شود.
در نشست رهبران اتحادیۀ اروپا در مالت، طیف گستردهای از سیاستهای بحثبرانگیز ترامپ پشت درهای بسته موردبحث قرار گرفت. در این نشست از دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا خواسته شد تا فکری به حال تهدیدی که ترامپ متوجه این اتحادیه کرده است، بکند.
تاسک در سخنرانی خود تأکید کرد: «تنها تهدید واقعی این است که ما در قبال چالشها بهاندازۀ کافی متحد نباشیم، چراکه شرایط جدید جغرافیای سیاسی برای ما شاید تهدید نباشد، اما چالش است.»
منتقدان میگویند رهبران اتحادیه اروپا میترسند با ترامپ مخالفت کنند. آنها باید موضعی مشترک و بسیار سختتری علیه رئیسجمهور جدید ایالاتمتحده اتخاذ کنند، بهویژه در مورد سیاستهایی که از سوی بسیاری بهعنوان اسلامهراسی تلقی شدهاند.
بهتازگی تأیید شده است که مایک پنس، معاون رئیسجمهور امریکا قرار است اواخر همین ماه میلادی (فوریه) در جلساتی در نهادهای اتحادیه اروپا شرکت کند. انتظار میرود همزمان با سفر پنس به بروکسل، اعتراضات عمومی گستردهای علیه او برگزار شود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.