آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان از تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید امریکا، مبنی بر منع ورود افراد از برخی کشورهای اسلامی به این کشور انتقاد کرده است.
استفان سیبرت، سخنگوی مرکل، در گفتوگویی با اشپیگل دربارۀ برنامههای مهاجرتی امریکا گفت صدر اعظم معتقد است نمیتوان تحت عنوان مبارزه با تروریسم همه افراد با پیشینه یا اعتقادات خاص را در فهرست مظنونان قرار داد.
دونالد ترامپ روز جمعه (8 بهمن 95) چند روز پس از آغاز دورۀ ریاستجمهوری خود دستور ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور ازجمله ایران به امریکا را امضا کرد.
طبق این دستور ورود تمامی اتباع ایران، عراق، سوریه، سودان، لیبی، یمن و سومالی به امریکا به مدت 90 روز ممنوع است و «برنامۀ پذیرش پناهجویان» در امریکا به مدت 120 روز به حالت تعلیق درمیآید.
این تصمیم با اعتراضات گسترده سیاسستمدارانی در داخل امریکا و برخی از رهبران سیاسی دنیا روبرو شده است.
صدها نفر از شخصیتهای علمی و پژوهشی، برندۀ جایزه نوبل، شماری از مقامهای کشورهای متحد آمریکا، از جمله کسانی هستند که به سیاست مهاجرتی ترامپ ، اعتراض کرده یا واکنش نشان دادهاند.
چند سازمان آمریکایی مدافع حقوق بشر، از جمله مرکز حقوقی مهاجرت ملی و اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا، به خاطر سیاست های مهاجرتی دونالد ترامپ، علیه وی اقامه دعوی کرده اند.
تریزا می، نخست وزیر انگلیس، نیز مخالفت خود را با این تصمیم ترامپ اعلام کرد و هشدار داده است در صورت تاثیر این سیاست بر شهروندان انگلیسی لندن مداخله خواهد کرد.
به گزارش داونینگ استریت، سخنگوی نخستوزیر انگلیس گفت: «این مسئله مربوط به دولت امریکاست درست همانطوری که این دولت انگلیس است که درباره سیاست مهاجرتی خود تصمیم میگیرد.»
وی در عین حال خاطر نشان کرد: «اما ما با این نوع راهکار موافق نیستیم و چنین سیاستی را اتخاذ نخواهیم کرد. اگر چنین سیاستی ذرهای بر شهروندان انگلیس تأثیرگذار باشد مراتب اعتراض خود را به اطلاع دولت امریکا خواهیم رساند.»
وزارت امور خارجۀ ایران نیز روز گذشته با صدور بیانیهای تصمیم دولت امریکا را مبنی بر ایجاد محدودیت برای اتباع 7 کشور ازجمله ایران برای سفر به امریکا «توهینی آشکار به جهان اسلام و ملت ایران» خواند و آن را محکوم کرد.
این دستور جدید ترامپ موجب سرگردانی مسافران و هرجومرج در فرودگاههای جهان شده و نگرانیهایی را در میان شهروندان این کشورها برانگیخته است.
ترامپ از زمانی که در تبلیغات انتخاباتیاش خواهان «پایان تمام و کمال ورود مسلمانان به امریکا» شد با انتقادهای مسلمانان، گروههای حقوق بشر، رقبای دموکرات و بسیاری از طرفدارانش در حزب جمهوریخواه مواجه شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.