«سیاست چین واحد؛ اهرم فشار ترامپ در مذاکرات تجاری»

کیس پرستون، تحلیلگر مسائل سیاسی، در گفتگو با شبکۀ پرس تی‌وی

یک تحلیلگر سیاسی می‌گوید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آیندۀ امریکا، از مخالفت خود با سیاست چین واحد تا جایی که به رابطه با پکن ضربه نزند و صرفاً به عنوان یک برگ برنده در مذاکرات تجاری با چین استفاده خواهد کرد.

ترامپ که از جمعه رسماً کار خود را به عنوان رئیس‌جمهور امریکا آغاز خواهد کرد، پیش‌تر گفته بود به توافق دیرینه با چین که با نام سیاست «چین واحد» شناخته می‌شود، پایبند نیست.

بر اساس این توافق که در سال 1979 بین چین و امریکا امضا شد، واشنگتن حق حاکمیت چین بر تایوان را به رسمیت شناخت و روابط خود را با تایوان به موارد غیررسمی محدود کرد.

کیت پرستون، تحلیلگر مسائل سیاسی، در مصاحبه با شبکۀ پرس تی‌وی گفت ترامپ از این مسئله به عنوان «اهرم فشار» در مذاکرات تجاری با چین استفاده خواهد کرد.

این تحلیلگر گفت: «ترامپ به دنبال چیزهایی است که بتواند از آن‌ها به عنوان وسیله‌ای برای حل‌وفصل مسائلی در زمینۀ ارز و تجارت که وی نگران آن‌هاست، به طور بالقوه علیه چین استفاده کند.»

ترامپ پس از انتخابات ماه نوامبر و به دنبال تماس تلفنی با تسای اینگ-ون، رئیس‌ اجرایی تایوان، سیاست چین واحد را به چالش کشید. چین پس از آن هشدار داد عدم پایبندی به اصل چین واحد ممکن است به قطع همکاری چین با امریکا در زمینه‌های مهم منجر شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا (عکس از خبرگزاری فرانسه)

پکن نیز اخیراً به ترامپ دربارۀ استفاده از سیاست چین واحد به عنوان یک برگ برنده در مذاکرات تجاری، هشدار داده است.

با این حال، پرستون معتقد است رئیس‌جمهور آیندۀ امریکا «تا جایی پیش می‌رود که به روابط ایالات متحده و چین خللی وارد نشود»، چرا که به گفتۀ وی «رابطۀ تجاری بسیار مهمی» میان دو کشور وجود دارد.

وی افزود سیاست خارجی امریکا همواره «بنا به دلایل ژئوپلیتیک و استراتژیک مشخص» متمایل به «همزیستی مسالمت‌آمیز با چین» بوده است.

پرستون گفت :«حتی در جریان جنگ سرد، ایالات متحده به چین به عنوان یک منبع تولید و نیروی کار بسیار متکی بود و امریکا میزان قابل‌توجهی کالاهای مصرفی از چین وارد می‌کرد.»

این تحلیلگر با بیان اینکه ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود همواره از «رقابت ناعادلانه» با چینی‌ها ابراز نارضایتی می‌کرده، گفت رئیس‌جمهور جدید قصد دارد دربارۀ توافق‌نامه‌های بازرگانی مذاکره کند که بیشتر در راستای منافع تجاری امریکا است.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku