اولین هواپیمای ایرباس، که در پی توافق هستهای ایران با شش قدرت جهان خریداری شده است، در فرودگاه بینالمللی مهرآباد تهران به زمین نشست. ورود ایرباس A321 در راستای تلاش برای تقویت بخش خطوط هوایی کشور صورت گرفته است.
گزارش امیرمهدی کاظمی، خبرنگار پرس تی وی، را در قسمت زیر میخوانید:
حسن روحانی، رئیسجمهور ایران و فرانسوا اولاند، همتای فرانسوی وی، ژانویۀ 2016، بزرگترین توافق خرید هواپیما میان دو کشور در چهل سال را امضا کردند. ایرانایر، شرکت هواپیمایی ملی ایران، توافقی را برای خرید بیش از 100 فروند هواپیمای مدرن از ایرباس، غول شرکتهای سازندۀ هواپیما، امضا کرد.
این توافق بهرغم تلاشهای خرابکارانۀ امریکا به اجرا درآمد. در گوشهای از فرودگاه مهرآباد تهران، خبرنگاران و کارشناسان هواپیمایی در انتظار ورود نخستین هواپیمای جدید ایرباس موسوم به ایرباس A320 بودند. نخستین هواپیمای ایرباس در پی توافق هستهای سال 2015 میان ایران و گروه 1+5، به ایران تحویل داده شد.
فرهاد پرورش، مدیر عامل شرکت ایرانایر، به خبرنگار پرس تی وی گفت: «ما قصد داریم تا پیش از آغاز سال نو شمسی (1396) دستکم 2 فروند هواپیمای پهنپیکر را به کشور بیاوریم. امروز بسیار از دریافت نخستین هواپیما بسیار خوشحالیم و برای نهایی کردن توافق با یکی دیگر از شرکتهای سازنده موسوم به ایتیآر ATR تلاش میکنیم تا پیش از نوروز دو فروند از هواپیماهای آنان را دریافت کنیم.»
این هواپیما با ظرفیت 189 سرنشین برمبنای توافقی که ماه دسامبر، به ارزش حدود 20 میلیارد دلار، میان ایران ایر و ایرباس، به امضا رسید، خریداری شد.
ایران، در توافق خود با ایرباس، تنها 15 درصد از کل قیمت را خواهد پرداخت و 85 درصد از هزینۀ مالی آن از طریق «فایناس خارجی» تأمین میشود.
فابریس برژیه، مدیرعامل ایرباس، نیز بر پایبندی خود در همکاری با ایران ایر در زمینه های مختلف تاکید کرد و افزود: «ما با ایرانایر در زمینههای مختلف ازجمله مدیریت ترافیک و آموزش خلبانان همکاری میکنیم و البته هرگونه پشتیبانی لازم را با ایران ایر خواهیم داشت تا این خط هوایی به یکی از بزرگترین خطوط هوایی در منطقه خاورمیانه تبدیل شود.»
مقامات ایرانی معتقدند که تحویل اولین هواپیمای نو گواه موفقیت ایران در پیشبرد برنامۀ هسته ایاش است. در حالی که سانتریفیوژها همچنان میچرخند، جمهوری اسلامی توانسته است از طریق (اجرای) توافق برجام با شش قدرت جهان، از دیوار تحریمها عبور کند.
علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، با اشاره به موفق بودن برجام تصریح کرد: «برجام نشان داده که موفقیتآمیز بوده است. ما از این به بعد شاهد موفقیتهای آن خواهیم بود. بسیاری از توافقات و موافقتنامهها در سال گذشته بین ایران و کشورهای دیگر امضا شده است.»
ایران ایر همچنین برای دریافت 80 فروند هواپیمای مسافربری جت که بعد از سال 2018 صورت میگیرد، توافقی مشابه با بوئینگ امضا کرده است.
با تحویل هواپیمای 321 ایرباس به ایران ایر، ایران بار دیگر به جهان صنعت هوایی مدرن بازمیگردد. دولت جمهوری اسلامی ایران برای خرید 200 هواپیمای مدرن ظرف دهۀ آینده، توافقاتی را به امضا رسانده است. کارشناسان میگویند این حرکت 20 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کند و ظرفیت خطوط غیرنظامی هواپیمایی ایران تا 50 هزار سرنشین، افزایش یابد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.