News   /   آسيا   /   تلگرام

سرمایه‌گذاری 360 میلیارد دلاری چین برای گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک

تصویری از کارخانۀ تولید صفحات خورشیدی در چین که قصد دارد با سرمایه گذاری انبوه، انرژیهای پاک را جایگزین سوختهای فسیلی کند.

چین قصد دارد با بیش از 360 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری تا سال 2020 میلادی، بر گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک همچون انرژی خورشیدی و بادی تمرکز کند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، سازمان ملی انرژی چین روز پنج‌شنبه (16 دی) در حالی طرحی را برای دستیابی به یکی سریع‌ترین صنایع رو به رشد در جهان ارائه کرد که امریکا با ریاست جمهوری دونالد ترامپ و دیدگاه مخالف و تردیدآمیز وی نسبت به تغییرات جوی، مسیری مخالف را پیش خواهد گرفت.

آژانس ملی انرژی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد این کشور تا سال 2020 میلادی در بخش انرژی تجدیدپذیر بیش از 13 میلیون فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.

دولت چین انتظار دارد اجرای این برنامه، که هرساله ٧٢ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت، باعث شود در سال ٢٠٢٠میلادی حدود نیمی از ظرفیت جدید تولید برق این کشور مصرف‌کننده، از انرژی تجدیدپذیر حاصل شود.

در هر ساعت، بخشی وسیع از کشور چین، معادل یک زمین فوتبال، با صفحه‌های خورشیدی پوشیده می‌شود.

بر اساس این بیانیه، چین در این طرح از رشد گازهای گلخانه‌ای جلوگیری می‌کند و با تأثیر آن در کاهش گرمای جهان، از دوده‌ای که در روزهای اخیر، پکن و شهرهای دیگر چین را در توده‌ای از مه و غبار سمی فرو برده است، می‌کاهد.  

چین که بیست‌وپنج درصد انتشار جهانی گازهای گلخانه‌ای را به خود اختصاص داده است، بزرگ‌ترین آلاینده در کره زمین به شمار می‌آید.

این کشور که  بزرگ‌ترین مصرف‌کنندۀ زغال‌سنگ ( آلاینده‌ترین سوخت و منبع اصلی تولید گازهای گلخانه‌ای) و درعین‌حال اولین سرمایه‌گذار درزمینۀ انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان محسوب می‌شود، تعهد کرده است تراکم کربن(میزان انتشار گاز دی‌اکسید کربن) خود را در سال 2030 نسبت به سال 2005 میلادی، بین 60 تا 65 درصد کاهش دهد.

چین هم‌اکنون با آلودگی بیش‌ازحد مواجه شده است و گفته می‌شود بسیاری از بزرگ‌ترین شهرهای این کشور که در ساحل دریا قرار دارند، با خطر افزایش سطح دریا مواجه‌اند.

این در حالی است که حتی بدون توجه به خطر تغییرات آب و هوایی، بیانیۀ اخیر چین دربارۀ پیشتازی در صنعت انرژی تجدیدپذیر، ادعایی جسورانه به شمار می‌رود چراکه شرکت‌های چین ازجمله بازیگران اصلی جهان در این زمینه هستند.

سام گیل، سردبیر چاینادایلوگ، وب‌سایت انگلیسی و چینی‌زبان که بر مسائل زیست‌محیطی تمرکز دارد، گزارش داده است امریکا، با کاهش تمرکز بر کاهش تولید کربن، در رقابت برای پیشتازی در این صنعت، با خطر بازندگی در مقابل چین مواجه خواهد شد.

ترامپ اعتقادی به ایدۀ گرمایش جهانی زمین به دست بشر، اعتقادی ندارد. به گفتۀ او، انسان‌ها عامل گرمایش زمین نیستند و این گرمایشی که شاهد آن هستیم، یک تغییر آب و هوایی معمول و طبیعی است.

ترامپ این وضعیت را عادی دانسته و گفته است گرمایش و سرمایش زمین روندی دوره‌ای بوده و خواهد بود که به دورۀ زمانی و کشوری که در آن هستیم بستگی دارد.

به گفتۀ اسکات پروئیت، دادستان کل اوکلاهاما که قرار است رئیس آژانس حفاظت محیط زیست امریکا شود، ترامپ ایدۀ گرمایش زمین به دست بشر را مضحک دانسته و در مخالفتی شدید، قواعد باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، را در کاهش انتشار کربن به چالش کشیده است.

تأکید چین بر سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی‌های تجدیدشونده و پاک، همراه با حرکات و اقدامات ترامپ، سبب می‌شود فرصت‌های شغلی ایجادشده در امریکا از بین رفته و به کارگران و کارکنان چینی منتقل شود.

گرین پیس، سازمان مردم‌نهاد زیست‌محیطی، اعلام کرده است چین در سال 2015 میلادی به‌طور متوسط، در هر ساعت از هرروز، بیش از یک توربین بادی نصب کرده است.

چین همچنین در تولید و کاربرد صفحه‌های خورشیدی سرمایه‌گذاری انبوه کرده است به‌طوری‌که در هر ساعت، بخشی وسیع از این کشور، معادل یک زمین فوتبال، با این‌گونه صفحه‌ها پوشیده می‌شود.

لوری میلی‌ویرتا، تحلیلگر محقق در گرین پیس، که در پکن مستقراست، می‌گوید، چین ممکن است تا سال 2018 میلادی، درزمینۀ نصب خورشیدی، به اهداف مدنظر خود در سال 2020، تحقق بخشد.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است. 

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku