مرگ یک جوان لهستانی به دست مظنونان عربتبار در شمال شرق این کشور به اعتراض اهالی محل و درگیری با نیروی پلیس منجر شده است.
پلیس لهستان از ناآرامی و درگیری صدها تن از اهالی شهر اِلک در شمال شرق این کشور که به کشته شدن یک جوان لهستانی معترض بودند، خبر داده است .
براساس گزارشها، ناآرامیها پس از آن آغاز شد که یک جوان 21 ساله در درگیری با کارکنان عربتبار یک رستوران کشته شد.
به گزارش شبکۀ آرتی، حدود 300 تن از اهالی اِلک روز یکشنبه (12 دی) مقابل رستوران «کباب پرینس» در این شهر تجمع کردند و با پرتاب سنگ و مواد آتشزا به سمت این رستوران، شیشهها را شکستند و وسایل داخل آن را برهم زدند و شعارهای نژادپرستانه سر دادند.
معترضان سپس با نیروهای پلیس که سعی داشتند اوضاع را کنترل کنند، درگیر شدند.
در جریان این ناآرامی، دستکم 25 نفر به علت حمله به رستوران و درگیری با نیروی پلیس، دستگیر شدند.
نیروی پلیس، در تحقیقات خود، چهار تَن از کارکنان این رستوران را که صاحب آن لهستانی است، بازداشت کرده است.
به گزارش رسانههای محلی، بازداشتشدگان تونسی، مغربی و یک تبعۀ الجزایر هستند.
گزارشهای منتشرشده همچنین نشان میدهد مقتول به داخل رستوران ترقه و مواد آتشزا پرتاب کرده و به همین دلیل با کارکنان رستوران درگیر شده است.
این ناآرامی در حالی روی داده است که اروپا در چند سال اخیر با موج گستردۀ پناهجویانی مواجه شده است که به علت جنگ و ناآرامی در خاورمیانه و شمال آفریقا، مجبور به ترک خانه و کاشانۀ خود شدهاند.
حوادث خشونتآمیزی که به پناهجویان نسبت داده میشود، احساسات عمومی را علیه پناهجویان برانگیخته و به مخالفت با پذیرش آنها دامن میزند.
احساسات ضدپناهجویان در میان مردم آلمان و فرانسه بالا گرفته و جنبشهای سیاسی را در مخالفت با پناهجویان پدید آورده است.
در همین حال، هزاران نفر در سالهای اخیر جان خود را برای عبور از دریای مدیترانه و ورود به قارۀ اروپا به امید داشتن زندگی بهتر، از دست دادهاند.
اتحادیۀ اروپا در سال 2015 و در واکنش به افزایش ورود پناهجویان به خاک اروپا، عملیات موسوم به صوفیه را در دریای مدیترانه آغاز کرد.
این عملیات دریایی باهدف کاهش قاچاق انسان از طریق دریای مدیترانه به قارۀ اروپا آغاز شده که تاکنون نتیجۀ قابلتوجهی در روند مقابله با ورود پناهجویان به قارۀ اروپا نداشته است.
بر اساس آمارهای منتشرشده، در سال 2016 بیش از 5 هزار نفر در تلاش برای عبور از دریای مدیترانه و ورود به اروپا جان خود را از دست دادند.
این در حالی است که شمار اینگونه تلفات در سال 2015 بیش از 3 هزار و 600 نفر اعلام شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.