مخالفان دولت ونزوئلا میگویند ازآنجاییکه برخی از درخواستهای آنها برآورده نشده است، مذاکرات با دولت در ماه آینده را بر سر بحران در این کشور از سر نخواهند گرفت.
ژیزس توریلبا، رهبر ائتلاف مخالفان دولت در ونزوئلا، گفت: «شرایط برای بازگشت به مذاکرات مستقیم میان احزاب در 13 ژانویه (23 دی) مهیا نیست.»
وی این سخنان را در واکنش به درخواست واتیکان و همچنین اتحادیۀ ملتهای آمریکای جنوبی(اوناسور) مطرح کرد که برای دستیابی به توافقی میان دولت و مخالفان باهدف حلوفصل بحران سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا سرگرم تلاش هستند.
درهمین حال، نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، نامۀ واتیکان برای ازسرگیری مذاکرات در 23 دیماه را رد کرده است.
به گفتۀ توریلبا، این نامه خواهان تعیین تاریخی شده است که در آن مردم ونزوئلا بتوانند بدون هیچ تأخیری برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
آخرین دور از مذاکرات میان دولت ونزوئلا و مخالفان آن بهمنظور برونرفت از بنبست سیاسی بر سر بحران اقتصادی و کاهش مواد غذایی، 21 آبان برگزار شد.
این مذاکرات با میانجیگری مونسیگنور کلادیو ماریو سلی، نمایندۀ واتیکان، و خوزه لوئیس رودریگز زاپاترو، نخستوزیر سابق اسپانیا، آغاز شد تا مشخص شود آیا طرفین به گفتوگوهای خود ادامه میدهند یا خصومت سیاسی در این کشورِ نفتخیز آمریکای لاتین از سر گرفته خواهد شد.
مخالفان خواهان برگزاری مذاکرات باهدف تعیین زمانی برای برگزاری همهپرسی یا برگزاری انتخابات زودهنگام در دسامبر 2018 هستند.
بر مبنای قانون اساسی در ونزوئلا، مخالفان برای برکناری مادورو، باید پیش از 19دی (10 ژانویه) تعداد امضاهای لازم را برای برگزاری همهپرسی جمعآوری کنند، در غیر این صورت وی تا سال 2019 میلادی در قدرت خواهد بود.
کاهش شدید قیمت نفت در سال 2014، ونزوئلا را با بحران اقتصادی و کمبود جدی مایحتاج اساسی و تورم فزاینده مواجه کرده است.
مخالفان، سوءمدیریت اقتصادی مادورو را عامل کمبود مواد غذایی در ونزوئلا میدانند، درحالیکه وی بحران این کشور را توطئۀ سرمایهداری، با حمایت آمریکا، دانسته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.