News   /   آمريکا

آیا عربستان سرمایه‌گذاری در امریکا را متوقف می‌کند؟

محمد بن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان

گمانه‌زنی‌ها حاکی است عربستان سعودی ممکن است سرمایه‌گذاری‌های جدید در امریکا را به دلیل تغییر در چشم‌انداز سیاسی این کشور متوقف کند.

روزنامۀ امریکایی وال‌استریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت یکی از دلایل اصلی عربستان سعودی برای تجدیدنظر در سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلاری در امریکا، تصویب قانونی است که امکان شکایت خانواده‌های قربانیان حملات 11 سپتامبر را از عربستان فراهم کرده است.

حدود 3 ماه پیش، مجالس نمایندگان و سنای امریکا قانون «عدالت در برابر حامیان تروریسم» یا جاستا را تصویب کردند که بر اساس آن، خانواده‌های قربانیان حملات 11 سپتامبر می‌توانند علیه حکومت ریاض اقامۀ دعوی کنند.

بر اساس این گزارش، دلیل مهم دیگرِ ریاض برای تجدیدنظر در سرمایه‌گذاری در امریکا، انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی امریکا است چراکه وی یکی از حامیان جدی این قانون است.

در این گزارش همچنین به نقل از منابع آگاه آمده است صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی در حال حاضر سرمایه‌گذاری‌ها در امریکا را تا زمانی که پیامدهای این قانون بررسی و رویکرد جدید کاخ سفید در قبال آن مشخص شود، متوقف کرده است. 

عربستان سعودی برای کاهش وابستگی به نفت طرح اصلاحات اقتصادی را دنبال می‌کند.

این در حالی است مقامات عربستان در نظر دارند عرضۀ عمومی سهام آرامکو، شرکت نفت عربستان و بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ نفت در جهان، را در سال 2018 آغاز کنند. انتظار می‌رود این اقدام، درآمد آرامکو را بیش از 100 میلیارد دلار افزایش دهد.

روزنامۀ وال‌استریت ژورنال به نقل از بانکداران افزود احتمال می‌رود عرضۀ سهام آرامکو به دلیل حجم بالای آن در بازار بورس نیویورک انجام شود، هرچند مقامات عربستان با مقامات بازارهای بورس دیگر ازجمله بورس لندن مذاکراتی داشته‌اند.

به گفتۀ مقامات نزدیک به آرامکو، بر اساس طرح محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان، این کشور در حال برنامه‌ریزی برای عرضۀ احتمالاً 5 درصد یا بیشتر از کل سهام این شرکت است و درآمد حاصل از آن برای سرمایه‌گذاری در داخل و خارج کشور هزینه می‌شود.

ماه گذشته، محمد الجدعان، وزیر دارایی جدید عربستان سعودی، اذعان کرد این کشور میلیاردها دلار بدهی بالا آورده و به شرکت‌های ساختمانی خصوصی و کارگران خارجی بدهکار است.

وزیر دارایی جدید عربستان گفته بود: «مقدار دقیق (بدهی) را به یاد ندارم، اما میلیاردها دلار است.»

عربستان سعودی سه‌چهارم درآمد خود را از فروش نفت تأمین می‌کند. علاوه بر کاهش بهای جهانی نفت طی دو سال اخیر، هزینه‌های ارتش عربستان در تجاوز نظامی به یمن باعث شده است ریاض با کسری حدود 100 میلیارد دلاری بودجه در سال 2015 مواجه شود.

گزارش‌ها حاکی است عربستان سعودی در سال جاری میلادی نیز کسری 87 میلیارد دلاری در بودجه خواهد داشت.

ریاض برای جبران کسری بودجه، امسال 17.5 میلیارد دلار اوراق قرضۀ بین‌المللی عرضه کرد.

محمد بن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان، اوایل امسال طرحی موسوم به «چشم‌انداز 2030 سعودی» را ارائه کرد که هدفش ایجاد تغییرات اساسی در اقتصاد کشور به‌منظور کاهش وابستگی به نفت اعلام‌ شده است.

شرکت رتبه‌بندی اعتباری مودیز اواخر اردیبهشت امسال رتبۀ اعتباری عربستان را کاهش داد که نشان‌دهندۀ افزایش ریسک اعتباری سرمایه‌گذاری در این کشور است.

پیش‌تر نیز مؤسسات اعتبارسنجی «استاندارد اند پورز» و «فیچ» رتبۀ اعتباری عربستان سعودی را کاهش داده بودند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku