سازمان ملل از آنگ سانگ سوچی، رهبر حزب حاکم میانمار، درخواست کرد از مناطقِ محل سکونت مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین که هدف حملههای نیروهای دولتی قرار گرفته است، بازدید کند.
ویجای نامبیار، مشاور ویژۀ سازمان ملل در امور میانمار، پنجشنبه در بیانیهای از سوچی – که برندۀ جایزۀ صلح نوبل است – خواست برای جلوگیری از خشونتها در این منطقه مداخله کند.
نامیبار گفت: «از خانم سوچی تقاضا دارم از (شهرهای) مونگداو و بوثیدانگ بازدید کند و به جمعیت غیرنظامی ساکن آنجا دوباره اطمینان خاطر دهد که از آنها محافظت خواهد شد.»
این مقام سازمان ملل افزود رویکرد کنونی دولت میانمار در قبال «تأمین امنیت مردم منطقه، سرخوردگی جمعیت محلی و ناامیدی جامعۀ بینالملل» را به همراه داشته است.
کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل، که از برخی مناطق محل سکونت مسلمانان در ایالت راخین بازدید کرده است، روز سهشنبه در سخنانی که شاید حاکی از تخلفات گستردۀ نظامیان میانمار باشد از آنها درخواست کرد مطابق قانون عمل کنند.
نیروهای دولتی میانمار از 18 مهر به منطقهای در امتداد مرز بنگلادش که عمدۀ ساکنان آن از اقلیت روهینگیا هستند، هجوم بردهاند.
این اقدامات همزمان با آنچه حمله به مرزبانان این کشور خوانده شد، تشدید شده است. گفته میشود در این حمله 9 نیروی مرزبانی کشته شدند.
سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود از زمان آغاز عملیات نیروهای دولتی حدود 30 هزار غیرنظامی در این منطقه آواره شدهاند.
در همین حال، سازمان بینالمللی مهاجرت نیز گزارش داد بر اثر ناآرامیها در ایالت راخین – که با انتقادهای شدید جامعۀ بینالملل مواجه شده است – حدود 21 هزار مسلمان روهینگیایی با ترک خانههای خود به بنگلادش گریختهاند.
رسانههای محلی میگویند نیروهای دولتی میانمار در جریان این عملیات دستکم 86 نفر را کشته و بیش از 400 نفر را دستگیر کردهاند.
با وجود این، فعالان احتمال میدهند تعداد تلفات و بازداشتیهای این عملیات بسیار بیشتر از آمار اعلامشده باشد.
ساکنان این مناطق و فعالان حقوق بشری میگویند نیروهای دولتی در این حملهها به اعدامهای خودسرانه، تجاوز و آتش زدن منازل روستاییان دستزدهاند اما دولت میانمار وقوع اینگونه بدرفتاریها را انکار و گزارشهای مربوط به این بدرفتاریها را اقدامی دروغین از جانب «تروریستها» عنوان کرده است.
دولت میانمار همچنین از ورود روزنامهنگاران و سازمانهای امدادی به این مناطق جلوگیری میکند.
مسلمانان ساکن میانمار همواره مورد آزار و اذیت بودائیان موردحمایت دولت بودهاند اما اقلیت مسلمان در ایالت راخین بیشترین خشونت را متحمل شدهاند.
دولت میانمار از دادن حق کامل شهروندی به مسلمانان که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، خودداری میکند. مسلمانان روهینگیا از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم شدند.
در سالهای اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به علت حملههای بودائیان افراطی بهویژه در ایالت راخین کشته یا آواره شدهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.