درحالیکه ارتش سوریه در حال بیرون راندن تروریستها از شهر حلب در شمال این کشور است، برخی از مناطق جنوبی سوریه کماکان تحت کنترل گروههای تروریستی قرار دارند.
ناظران بر این باورند که رژیم صهیونیستی با هدف ایجاد یک منطقۀ حائل در بلندیهای جولانِ سوریه، به طور مستقیم به تروریستهای مستقر در جنوب این کشور کمک میکند.
گزارش زهرا الدرزی، خبرنگار شبکۀ پرس تیوی در جنوب سوریه، به قرار زیر است:
با گذشت بیش از پنج سال از آغاز جنگ در سوریه، بخش زیادی از مرزهای جولان هنوز تحت کنترل شبهنظامیانی است که به گفتۀ دمشق اسرائیل و اردن از آنها حمایت میکنند.
کارشناسان تلآویو را در این زمینه مقصر میدانند.
يعرب خير بك، کارشناس استراتژیک، دراینباره به خبرنگار پرس تیوی گفت: «اسرائیل نمیتواند به دلیل وضعیت جغرافیایی و وضعیت نیروهای سوریه بر روی زمین، یک منطقۀ حائل در منطقه ایجاد کند و عزمی برای ممانعت از وجود چنین مناطقی در بحبوحۀ تنش برای حفظ وحدت سوریه، وجود دارد.»
آقای خیر بک در ادامه توضیح داد که چگونه رژیم صهیونیستی با بهانۀ مبارزه با داعش مداخلات خود را در جنوب سوریه توجیه میکند. اما به گفتۀ وی، اسرائیل از این مداخلات به عنوان سرپوشی برای حمایت نظامی و لجستیکی شبهنظامیان استفاده میکند.
خیر بک افزود: «حمایتی که از سوی رژیم صهیونیستی به گروههای مسلح میرسد، موضوع صحبت ما نیست. آنچه ما دربارۀ آن صحبت میکنیم این موضوع است که گروههای مسلح در حال متهم کردن یکدیگر دربارۀ نوع سلاحهایی هستند که در درگیریها استفاده میشود. درگیریهایی که به بهانۀ مبارزه با داعش صورت میگیرند. به خصوص حملات راکتی. اگرچه حمایت اسرائیل از گروههای مسلح تحت شعار مبارزه با داعش صورت میگیرد، اما اسرائیل به واقع به دنبال ایجاد منطقۀ امن در داخل سوریه است تا از خود دربرابر آن گروههای شبهنظامی محافظت کند.»
در همین زمینه، برخی از گروههای شبهنظامی تحت حمایت خارجی به تازگی از رژیم صهیونیستی خواستهاند تا برای پایان دادن به حکومت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، با آنها همکاری کند. آنها ادعا میکنند که اگر با یکدیگر همکاری کنند سوریه دیگر دشمن اسرائیل نخواهد بود.
ارتش سوریه در مبارزه با شبهنظامیانِ مورد حمایت خارجی در حلب در حال پیشروی است. با این حال، به نظر میرسد که اسرائیل در تلاش است با حمله به مناطق جنوبی این کشور عربی، بر این وضعیت تأثیر بگذارد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.