News   /   اروپا

برگزاری مجدد انتخابات ریاست‌جمهوری در اتریش

تصویری از تبلیغات انتخاباتی اتریش: فان دِر بِلِن، نامزد مستقل مورد حمایت حزب سبز (چپ)، و نوربرت هوفر، نامزد حزب راست افراطی (حزب آزادی) (عکس از رویترز)

دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری اتریش، که برای دومین بار برگزار می‌شود، از ساعت 7 صبح یکشنبه به وقت محلی آغاز شده است.

مردم اتریش یکشنبه (14 آذر) برای شرکت در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری اتریش به پای صندوق‌های رأی رفتند. این در حالی است که بسیاری نگران پیروزی نامزد راست‌های افراطی (حزب آزادی) هستند.

حدود ۶ میلیون و400 هزار نفر از مردم اتریش واجد شرایط رأی دادن هستند.

در این انتخابات الکساندر فان دِر بِلِن، نامزد مستقل مورد حمایت حزب سبز، با نوربرت هوفر، نامزد حزب راست افراطی (حزب آزادی)، رقابت می‌‌کند.

این دومین بار است که دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در اتریش برگزاری می‌شود. دور اول ۲۴ آوریل (4 اردیبهشت) برگزار و در آن هوفر ۴۵ ساله پیروز شد. پس از آن، دور دوم در تاریخ ۲۵ مه (2 خرداد) برگزار شد اما دادگاه نتایج آن را به علّت برخی تخلفات، باطل اعلام کرد. در این دور فان دِر بِلِن پیروز شده بود.

 الکساندر فان دِر بِلِن، نامزد مستقل مورد حمایت حزب سبز، در کنار همسرش (14 آذر 1395 - عکس از رویترز)

دولت اتریش بعد از آن از برگزاری مجدد انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور خبر داد.

در صورتی که هوفر برندۀ انتخابات یکشنبه باشد، برای اولین بار در تاریخ اتحادیۀ اروپا زمام امور یک کشور عضو این اتحادیه به دست نامزد یک حزب راست افراطی خواهد افتاد.

پست ریاست‌جمهوری اتریش طی 70 سال گذشته همواره در اختیار یکی از نمایندگان دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی که «میانه‌رو» به حساب می‎آیند، بوده است.

حزب آزادی اتریش رویکردی ضدمهاجر و اسلام‌ستیزانه دارد.

با وجود آنکه مقام ریاست‌جمهوری اتریش، تشریفاتی است، اما هوفر وعده داده در صورت پیروزی، تحرکات سیاسی بیشتری داشته باشد. او متعهد شده که سیاست دولت در پذیرش مهاجران را تغییر می‌دهد و در صورت لزوم، همانند بریتانیا یک همه‌پرسی برای خروج از اتحادیۀ اروپا برگزار می‌کند.

نوربرت هوفر، نامزد حزب راست افراطی (حزب آزادی)، در کنار همسرش (14 آذر 1395 - عکس از رویترز)

ناظران سیاسی معتقدند سیاست‌های ضدونقیض دولت ائتلافی حاکم اتریش در مواجهه با بحران پناهجویان منجر به عدم رضایت مردم از دولت شد. همین مسئله در آلمان نیز موجب نارضایتی بخشی از مردم کشور و قدرت گرفتن دوبارۀ گروه‌ها و احزاب راست‌گرا و نژادپرست در آلمان شده است.

انتخابات ریاست‌جمهوری اتریش همزمان با همه‌پرسی قانون اساسی ایتالیا جهت اصلاح قانون اساسی این کشور و افزایش اختیارات نخست‌وزیر، برگزار می‌شود. این موضوع به لحاظ سیاسی برای اروپا بسیار حائز اهمیت است. ماتئو رنتسی، نخست‌وزیر ایتالیا، اعلام کرده در صورتی که در این همه‌پرسی شکست بخورد از مقام خود کناره‌گیری خواهد کرد. استعفای او به معنای ایجاد یک بن‌بست سیاسی است و احتمالاً موجب تقویت راست‌گرایانی خواهد شد که با اتحادیۀ اروپا اختلافاتی دارند. همچنین درصورت شکست این همه‌پرسی، ایتالیا با بحران مالی، بانکی و سیاسی مواجه می‌شود.

اخیراً جناح‌های راست‌گرا، نژادپرست و بعضاً افراطی در کشورهای اروپایی با اقبال عمومی مواجه شده‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است. 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku