در پی افزایش احساسات ضداسلامی در کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، اسلواکی قانونی را به تصویب رساند که مانع به رسمیت شناخته شدن دین اسلام در آیندۀ نزدیک میشود.
مجلس اسلواکی این طرح را که از سوی حزب ملی اسلواک پیشنهاد شده بود، تصویب کرده است؛ بر اساس این طرح، یک دین باید حداقل 50 هزار پیرو داشته باشد تا صلاحیت برخورداری از کمکهای دولتی و اجازۀ راهاندازی مدارس خود را دارا باشد. پیشتر هر دینی که 20 هزار پیرو داشت، میتوانست از یارانۀ دولتی برخوردار شود و مدارس خود را دایر نماید.
این قانون در حالی تصویب شد که اسلواکی بهشدت در برابر تلاشهای اتحادیۀ اروپا برای پذیرش موج پناهجویان عمدتاً مسلمان از منطقۀ خاورمیانه و شمال آفریقا مقاومت کرده است.
دولت رابرت فیکو، نخستوزیر اسلواکی، اعلام کرده است اسلام هیچ جایی در اسلواکی ندارد.
با تصویب این قانون شرایط برای مسلمانان اسلواکی که برآورد میشود 2 هزار نفر باشند، دشوارتر شده است؛ اسلواکی هیچ مسجدی را به رسمیت نمیشناسد.
این در حالی است که نهادهای اسلامی در اسلواکی برآورد میکنند که شمار مسلمانان این کشور 5 هزار نفر است.
آندری دانکو، رئیس حزب ملی اسلواکی پیشتر گفته بود: «اسلامگرایی در براتیسلاوا در جریان است. هوشیار باشید که در 5 تا 10 سال آینده با چه چیزی روبرو خواهیم بود ... ما باید هر کاری میتوانیم انجام دهیم تا هیچ مسجدی در آینده (در اسلواکی) ساخته نشود.»
این قانون با دوسوم آراء در مجلس اسلواکی، متشکل از نمایندگان احزاب مخالف و موافق دولت، به تصویب رسید.
کشور کوچک اسلواکی 5.4 میلیون نفر جمعیت دارد که 62 درصد از جمعیت این کشور را مسیحیان کاتولیک تشکیل میدهند.
دانکو همچنین خواستار اقداماتی بهمنظور مقابله با اسلام، ممنوعیت برقع در اجتماع و ممانعت از ساخت مساجد و منارهها شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.