News   /   گزارش

گزارش: شانزدهمین انتخابات شورای نمایندگان خلیفه‌گری ارامنۀ ایران

شرکت ارامنه در انتخابات شورای خلیفه‌گری تهران

ارامنۀ ایران در شانزدهمین دورۀ انتخابات شورای نمایندگان خلیفه‌گری ارامنه شرکت کرده‌اند.

مراکز اخذ رأی در کلیساهای مختلف سراسر ایران دایر شده است.

سامان کجوری، خبرنگار پرس تی‌وی، از تهران گزارش می‌دهد: 

ارامنۀ ایران برای انتخاب اعضای شورای نمایندگان خلیفه‌گری در تهران به پای صندوق‌های رأی رفته‌اند.

آن‌ها 42 نماینده را از میان 80 نامزد انتخاب خواهند کرد.

مراکز اخذ رأی در کلیساهای مختلف سراسر تهران و برخی شهرهای شمالی ایران دایر شد. طبق گفتۀ کمیتۀ اجرایی انتخابات، در دورۀ قبلی حدود 50 درصد از ارامنۀ ایران برای انتخاب نامزد مورد نظرشان به پای صندوق‌های رأی رفتند.

هارمیک سرکیسیان، از اعضای ستاد برگزاری انتخابات، گفت: «شورای نمایندگان که یک نهاد قانون‌گذاری است، مسئولیت تشکیل اسقف‌نشین‌های ارامنه و کمیسیون‌های مرتبط با آن را بر عهده دارد، که نیاز به دریافت رأی اعتماد از این شورا دارند. این شورا در مجموع 49 عضو دارد که 7 نفر از آنان روحانی و 42 تن دیگر نمایندگانی هستند که ارامنه آن‌ها را انتخاب می‌کنند.»

یکی از ارامنۀ مقیم تهران در این‌باره به پرس تی‌وی گفت: «من به عنوان یک ارمنی به اینجا آمده‌ام تا رأی دهم. ارامنۀ ایران از مزیت‌ها و آزادی‌های زیادی برخوردارند. ما مدارس، کلیساها و تشکیلات مخصوص خود را داریم. امروز مثل همیشه، ارامنه به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند.»

ارامنه بزرگ‌ترین اقلیت دینی ایران هستند. در حال حاضر حدود 150 هزار ارمنی در ایران زندگی می‌کنند. در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، بسیاری از ارامنه از کشور دفاع کردند و شمار زیادی از آنان جان خود را از دست دادند. علاوه بر این، ارامنۀ ایران نقش مهمی در نوسازی ایران در قرون 19 و 20 میلادی داشتند.

سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنۀ ارتدوکس تهران، گفت: «اعضای جامعۀ ارامنه همواره از حمایت و حسن نیت دولت، وزرا و اعضای هیأت دولت و به‌ویژه رهبر معظم بهره‌مند شده‌اند. این نهاد قانون‌گذاری نیز به تأیید دولت رسیده است و از سوی دولت به رسمیت شناخته شده است.»

طبق قانون اساسی ایران، مسیحیان، یهودیان و زرتشیان اقلیت‌های دینی محسوب می‌شوند. در مجلس شورای اسلامی ایران 2 کرسی به ارامنه، 1 کرسی به یهودیان و 1 کرسی دیگر نیز به زرتشتیان تعلق دارد.

بسیاری معتقدند که ارامنۀ ایران در عین حفظ هویت ارمنی و باورهای مسیحی خود، از لحاظ فرهنگی به طور قابل توجهی با هموطنان مسلمان خود همگون شده‌ و بسیاری از آداب و رسوم آنان را اجرا می‌کنند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku