جنبش اسلامی نیجریه تخریب ساختمانهای این گروه اسلامی را به دست نیروهای دولتی محکوم کرده است.
شیعیان این کشور اقدام دولت مرکزی را نقض حق قانونی افراد در عبادت و انجام فرائض دینی دانستهاند . در سالهای اخیر فشار بر اقلیت شیعه در این کشور افزایش یافته است.
سرکوب جنبش اسلامی نیجریه از سال گذشته شدت یافته است. نیروهای نیجریه در دسامبر 2015 (آذر 1394) به منزل شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه، حمله و وی را بازداشت کردند. شیخ زکزاکی در این حمله 7 بار هدف تیراندازی قرار گرفت و یک چشم خود را از دست داد. وی همچنان در بازداشت به سر میبرد.
دنجوم عبداللهی، خبرنگار پرس تیوی، در اینباره از آبوجا گزارش میدهد:
مقامهای نیجریه روز شنبه (29 آبان) در ادامۀ سرکوب جنبش اسلامی نیجریه و طرفدارانش، ساختمانهای این جنبش را تخریب کردند.
مقامهای جنبش اسلامی نیجریه گفتند تخریب این ساختمانها نقض آشکار قانون اساسی نیجریه است که حق انجام آزادانۀ فرائض مذهبی را برای شهروندان محفوظ میداند.
عبدالمومونی گیوا، از اعضای جنبش اسلامی نیجریه، در اینباره گفت: «جنبش اسلامی نیجریه تخریب حسینیۀ سامیناکا و فوادیه در زاریا را محکوم میکند. این اقدامی غیرقانونی از سوی دولت است. دولت با این کار تمام قوانین را نقض کرده است.»
دولت محلی ایالت کادونا تحت نظارت نیروهای امنیتی مسلح، مدرسۀ اسلامی فوادیه در زاریا و حسینیه در سامیناکا را تخریب کرد.
این اقدام یک هفته پس از آن صورت گرفت که پلیس نیجریه در کانو، به سوی اعضای جنبش اسلامی نیجریه که در حال انجام راهپیمایی مسالمتآمیز اربعین بودند، تیراندازی و گاز اشکآور پرتاب کرد.
در حملۀ پلیس نیجریه، مردان، زنان و کودکان کشته شدند و صدها تن دیگر به شدت مجروح شدند.
پلیس مدعی شد 9 تن ازجمله یک پلیس در این حادثه کشته شدند. اما جنبش اسلامی نیجریه این آمار را نادرست میداند.
عبدالمومونی گفت: «آنها بیش از 100 تن از اعضای جنبش اسلامی نیجریه را کشتند و صدها نفر را مجروح کردند. ما اطلاعات و اسامی کسانی را که هدف حملۀ پلیس قرار گرفتند در اختیار داریم. هیچکس نمیتواند مکان مشخصی را که شیعیان در آن به کسی حمله کرده یا انتقام گرفتهاند، ذکر کند.»
در همین حال، سفارت امریکا در نیجریه از مرگ دهها نفر از مردم نیجریه که در راهپیمایی شیعیان در کانو شرکت کرده بودند، ابراز نگرانی کرده است.
سفارت امریکا میگوید از واکنش ظاهراً نامناسب و افراطی پلیس، نگران است.
اعضای جنبش اسلامی نیجریه درخصوص چنین اظهاراتی از سوی مقامهای امریکایی ابراز تردید میکنند. چراکه واشنگتن هرگز دربارۀ سرکوب غیرانسانی اقلیت مسلمانان شیعه، موضعی جدی علیه دولت نیجریه اتخاذ نکرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.