سازمان پزشکان بدون مرز از واژگونی یک قایق دیگرِ حامل پناهجویان در دریای مدیترانه و ناپدید شدن حدود 100 تن از سرنشینان آن خبر داد.
این سازمان با استناد به اظهارات 27 بازماندۀ این حادثه، در پیامی توییتری افزود این قایق با 130 سرنشین از سواحل لیبی به مقصد سواحل اروپایی عازم شده بود که پنجشنبه واژگون شد.
سازمان پزشکان بدون مرز تداوم بحران غرق شدن پناهجویان در دریای مدیترانه را «فاجعهای غیرقابلتحمل» توصیف کرده است.
بنا به گزارشها، باوجود بدتر شدن شرایط جوّی و آشفته شدن دریای مدیترانه، تلاش پناهجویان برای عزیمت از لیبی از طریق دریا همچنان ادامه دارد.
(موقعیت دریای مدیترانه، حد فاصل سه قارۀ اروپا، آفریقا و آسیا را در زیر ببینید)
گزارشها حاکی است از روز شنبه بیش از 3200 پناهجو از قایقهای ناایمن در دریای مدیترانه نجات داده شدهاند.
چند روز پیش در تازهترین تراژدی، بیش از 340 پناهجو در دریای مدیترانه غرق شدند.
بر اساس اعلام مؤسسۀ خیریۀ اماواِیاس (MOAS) تلفات واقعی این حوادث احتمالاً بسیار بیشتر است چراکه بسیاری از قایقهایی که غرق میشوند قبلاً در جایی به ثبت نرسیدهاند.
دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان، اواسط شهریور در گزارشی اعلام کرد سال 2016 مرگبارترین سال برای پناهجویان جهان بوده است.
این نهاد سازمان ملل اوایل آبان امسال نیز اعلام کرد شمار پناهجویانی که از طریق دریای مدیترانه راهی اروپا شدهاند، نسبت به سال گذشته سهبرابر شده است.
به گفتۀ کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان در 10 ماه ابتدای سال جاری میلادی حدود 3740 پناهجو در دریای مدیترانه جان باختهاند.
این در حالی است که گروههای امداد و نجات تاکنون هزاران پناهجو را نجات دادهاند، اما از سوی دیگر نیز قاچاقچیان انسان بر فعالیتهای خود افزودهاند.
به گفتۀ جوئل میل لن، سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت، انتقال غیرقانونی پناهجویان به تجارتی پرسود برای قاچاقچیان تبدیل شده است.
بسیاری از تحلیلگران، کشورهای غربی را در این زمینه مقصر میدانند، چراکه با اتخاذ سیاستهای مداخلهگرانه، باعث درگیری و خونریزی در کشورهای بحرانزده شدند و درنهایت، مردم این کشورها را مجبور به ترک کشورهایشان کردند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.