بنا بر یک گزارش جدید، 2 تن از اعضای مجمع گزینندگان آشکارا در حال انجام اقداماتی علیه دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، هستند و سعی دارند با متقاعد کردن دیگر اعضای این مجمع، مانع ورود ترامپ به کاخ سفید شوند.
نشریۀ پولیتیکو دوشنبه (24 آبان) در گزارشی نوشت برت چیافولو از واشنگتن و مایکل باکا از کلرادو در تلاشی مذبوحانه برای شکست میلیاردر نیویورکی، جنبشی تحت عنوان «رأیدهندگان اخلاقی» راه انداختهاند.
این دو نفر در پی آن هستند که دستکم 37 رأیدهندۀ جمهوریخواه را متقاعد کنند که به این جنبش بپیوندند. اگر این اتفاق بیفتد، ریاستجمهوری ترامپ لغو خواهد شد و مجلس نمایندگان چهلوپنجمین رئیسجمهور امریکا را انتخاب میکند.
چیافولو در مصاحبه با پولیتیکو گفت: «احتمالِ کمی وجود دارد که این اتفاق بیفتد.»
وی افزود تاکنون 2 یا 3 رأیدهندۀ جمهوریخواه را دیده که نمیخواهند به ترامپ رأی دهند.
نکتۀ قابلتوجه آن است که هردوی این افراد اعلام کردند قصد ندارند هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات ترامپ، را برای ریاستجمهوری انتخاب کنند.
چیافولو و باکا قصد دارند در نشستی که مجمع گزینندگان برای انتخاب رئیسجمهور بعدی امریکا در اواسط ماه دسامبر برگزار خواهد کرد، علیه کلینتون رأی بدهند.
رابرت ساتیاکوم، یکی دیگر از اعضای مجمع گزینندگان از واشنگتن، که پیشتر نیز آشکارا مخالفت خود را با ترامپ و کلینتون نشان داده، از اقدام این دو نفر حمایت کرد.
باوجودآنکه اعضای این مجمع اعلام کردند بعید است تلاش آنان به نتیجه برسد، افشای این واقعیت که اعضای مجمع گزینندگان آشکارا علیه رئیسجمهور منتخب توطئهچینی میکنند، روند بحثبرانگیز انتخاب رئیسجمهور جدید در امریکا را زیر سؤال برده است.
رئیسجمهور امریکا بر مبنای آرای مردمی انتخاب نمیشود. شهروندان امریکایی با آرای خود، اعضای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) را در 50 ایالت این کشور و ناحیۀ کلمبیا برمیگزینند. اعضای این 51 مجمع معمولاً متعهد به رأی دادن به نامزد خاصی هستند و آرای آنها رئیسجمهور را مشخص میکند.
در انتخابات 8 نوامبر (18 آبان) بیشتر رأیدهندگان امریکایی به کلینتون رأی دادند اما ترامپ توانست با پیروزی در ایالتهای مهم و کسب آراء الکترال آنها، بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شود.
درواقع ترامپ باوجود شکست در آراء مردمی، موفق شد 290 رأی مجمع گزینندگان را به دست آورد و رقیب او هیلاری کلینتون تنها توانست 228 رأی مجمع گزینندگان را از آن خود کند.
این گزارش در حالی منتشر شد که یکشنبه (23 آبان) برنی سندرز، سناتور دموکرات امریکا، گفت پس از انتخاب «مردی بهعنوان رئیسجمهور که بیشترین آراء را به دست نیاورده»، نیاز است در نظام انتخاباتی این کشور بازنگری صورت گیرد.
سناتور ایالت ورمونت در گفتگو با یواسای تودی گفت پیروزی دونالد ترامپ بر هیلاری کلینتون «بحث جدی» دربارۀ نظام آراء مجمع گزینندگان را ضروری کرده است.
اظهارات سندرز در حالی مطرح شد که هزاران نفر از مردم امریکا با برگزاری اعتراضاتی در مناطق مختلف این کشور از ترامپ خواستند تا به خاطر اظهارات نژادپرستانه و تفرقهافکنانه خود در فعالیتهای انتخاباتیاش، از سمت خود کنارهگیری کند.
در همین راستا، طرفداران کلینتون یک طومار اینترنتی امضا کرده و از اعضای مجمع گزینندگان خواستهاند که به جای ترامپ، به کلینتون رأی دهند.
بر اساس قانون امریکا، باراک اوباما، رئیسجمهور فعلی امریکا، تا ظهر بیستم ژانویه 2017 (1 بهمن) – روز معارفه- رئیسجمهور است.
در این روز رئیسجمهور تازۀ امریکا و معاونش سوگند یادکرده و وارد کاخ سفید میشوند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.