تظاهرات معترضان در شیلی علیه مخالفت دولت با افزایش حقوق و دستمزد، با دخالت پلیس این کشور به خشونت و درگیری کشیده شد.
کارگران معترض در شیلی روز جمعه، در دومین روز متوالی علیه مخالفت دولت با افزایش پیشنهادی حقوق و دستمزد، تظاهرات کردند.
نیروهای پلیس شیلی برای متفرق کردن تظاهرات کنندگان از اطراف «انجمن ملی کارکنان دولتی» (ANEF) از آب فشار قوی استفاده کردند.
معترضان درحالیکه نوشتهها و پرچمهایی را حمل میکردند، مقابل کاخ ریاست جمهوری ،لا موندا، تجمع کردند و الامدا، خیابان اصلی در سانتیاگو، پایتخت شیلی را مسدود کردند.
در این تظاهرات شماری از معترضان دستگیر شدند.
اعتراضات اخیر در شیلی بعد از مخالفت دولت با پیشنهاد افزایشِ بیش از هفتدرصدی حقوق کارگران برگزار شد.
دولت شیلی در عوض پیشنهاد افزایش 3.2 درصدی حقوق کارگران را مطرح کرد.
اعضای گروه کارگران متحد (CUT)، کنفدراسیون بهداشت شهری (CONFUSAM) و دیگر گروههای کارگری در اعتراضات روز جمعه شرکت کرده بودند.
در همین حال، ماریو فرناندز، وزیر کشور شیلی، روز جمعه در تلاش برای مصالحه و توافق با معترضان، با نمایندگان حزب حاکم نووا مایوریا تشکیل جلسه داد.
دولت چپگرای میشل بچلت، رئیسجمهور شیلی، با فشارهای فزایندۀ کارگران و بازنشستگان مواجه شده است. کارگران معترض خواستار افزایش حقوق هستند و مستمریبگیران به نظام بازنشستگی کشور اعتراض دارند.
بسیاری از کارگران شیلیایی میگویند از عهدۀ پرداخت هزینههای دوران بازنشستگی برنمیآیند چراکه افزایش حقوق سالانۀ آنها با نرخ تورم تناسب ندارد.
مستمریبگیران و بازنشستگان نیز میگویند نظام بازنشستگی کشور باعث استمرار نابرابری میشود و شأن بازنشستگان را در پیری تضمین نمیکند.
آنها همچنین میگویند دریافتی ماهانۀ بازنشستگان از صندوقهای بازنشستگی شیلی، از حداقل دستمزد در این کشور کمتر است.
نظام بازنشستگی شیلی در سال 1981 تشکیل شد و شش صندوق بازنشستگی خصوصی ادارۀ آن را برعهده دارند و حدود 160 میلیارد دلار دارایی را مدیریت میکنند.
بچلت در ماه آگوست طرح افزایش 5 درصدی سهم بازنشستگی را مطرح کرد که سالانه حدود 3.8 میلیارد دلار هزینه در برداشت و 1.5 میلیارد دلار از این هزینه را دولت تأمین میکرد.
رئیسجمهور شیلی همچنین تأکید کرد به تلاش برای تشکیل یک صندوق بازنشستگی دولتی ادامه خواهد داد تا کارگران بتوانند از آن بهعنوان یک گزینه بهجای نظام بازنشستگی خصوصی کنونی استفاده کنند.
بچلت، اولین رئیسجمهور زن در شیلی، در انتخابات سال 2013 برای دومین دوره به پیروزی رسید و تأکید کرد به اصلاحات عمیق خواهد پرداخت، اما رضایت عمومی از وی با توجه به رسوایی فساد پسرش رو به کاهش نهاده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.