دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه که بهعنوان رئیسجمهور جدید امریکا انتخاب شد، در مبارزات انتخاباتی وعدههای عجیبی به طرفداران خود داده بود.
اکنون هوادارن وی منتظرند تا تحقق این وعدهها را ببینند.
در زیر به 5 مورد از وعدههای انتخاباتی ترامپ پرداخته شده است:
ساخت دیوار در نقاط مرزی میان امریکا و مکزیک
دونالد ترامپ در مبارزاتِ انتخاباتیِ خود بارها به ساخت دیواری بزرگ در طول مرز امریکا و مکزیک برای جلوگیری از ورود مهاجران اشارهکرده بود. وی در یکی از سخنرانیهای انتخاباتی خود گفت: «ما دیواری بزرگ در امتداد مرز جنوبی خواهیم ساخت و مکزیک هزینۀ آن را خواهد داد – 100 درصد. آنها هنوز از این موضوع مطلع نیستند، اما آنها هزینۀ ساخت دیوار را خواهند داد.»
ترامپِ 70 ساله پیشتر مکزیکیها را مجرم، قاتل و تجاوزگر نامیده و وعده داده بود که اگر دولت مکزیک حاضر به پرداخت هزینۀ ساخت این دیوار حائل نشود، مانع آن میشود که مکزیکیهای شاغل در امریکا برای خانواده و اقوام خود در مکزیک پول بفرستند.
وی همچنین تأکید کرده بود که 11 میلیون مهاجر «غیرقانونی» حاضر در امریکا را که برخی از آنها بیش از 10 سال است که در این کشور زندگی میکنند، از امریکا اخراج خواهد کرد.
ترامپ بارها گفته بود چنانچه بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شود، هرکسی که بهطور غیرقانونی وارد ایالاتمتحدۀ امریکا شده است، در معرض اخراج از این کشور قرار خواهد گرفت.
هرچند بسیاری از دموکراتها و میانهروها با این وعدۀ ترامپ مخالفت کردهاند، اما بسیاری از طرفداران وی از این طرح حمایت کردهاند. بنا بر نتایج یک نظرسنجی، 79 درصد از طرفداران ترامپ ایدۀ ساخت دیوار در مرز با مکزیک را طرحی فوقالعاده خواندند.
هیلاری را زندانی کن!
دونالد ترامپ در مناظرۀ دوم انتخاباتی با هیلاری کلینتون تهدید کرد در صورت پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری امریکا، کلینتون را به دلیل استفاده از سرورهای شخصی ایمیل در دوران وزارت خارجه به زندان خواهد انداخت.
ترامپ گفت: «اگر در انتخابات پیروز شوم از وکیلم میخواهم یک بازپرس ویژه انتخاب کند تا به وضعیت شما رسیدگی کند. زیرا تاکنون اینهمه دروغ هیچ کجا وجود نداشته، اینهمه فریب سابقه نداشته است.»
بسیاری از تحلیلگران سیاسی از این گفتۀ ترامپ بهشدت انتقاد کردند اما هواداران وی آن را پذیرفتند.
این در حالی است که جیمز کومی، رئیس پلیس فدرال امریکا (افبیآی)، 16 آبان بار دیگر کلینتون را از اتهاماتِ وارده تبرئه کرد. وی در نامهای به نمایندگان کنگرۀ امریکا اعلام کرد بررسی ایمیلهای جدید تأثیری بر نتیجهگیری قبلی افبیآی مبنی بر عدم تعقیب قضایی کلینتون نداشته است.
ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک امریکا
ترامپ آذر سال گذشته به دنبال حملهای مرگبار در سنبرناردینوی کالیفرنیا خواستار «ممنوعیت کامل ورود مسلمانان» به این کشور شد.
وی در بیانیهای اعلام کرد «تا زمانی که نمایندگان کشور ما دریابند اوضاع از چه قرار است»، باید از ورود مسلمانان به امریکا جلوگیری شود.
این گفتۀ ترامپ مخالفتهای زیادی را به همراه داشت.
این در حالی است که مایک پنس، معاون پیشنهادی ترامپ، 16 مهر در مصاحبهای گفت: «ترامپ یکی از جنجالیترین مواضع خود را تغییر داد و ازاینپس دیگر از بحث ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک امریکا دفاع نخواهد کرد.»
در همین راستا، نتایج یک نظرسنجی که اوایل سال جاری میلادی انجام شد نشان داد طیف وسیعی از طرفداران حزب جمهوریخواه موافق ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک کشورشان هستند.
لغو بیمههای درمانی اوباما (اوباماکِر)
جمهوریخواهان همواره مخالف طرح اوباماکِر (طرح همگانی شدن بیمۀ خدمات درمانی در امریکا) و خواهان لغو آن بودند. این طرح در سال 2010 به امضاء اوباما رسید. اکنون زمان آن رسیده تا جمهوریخواهان به این خواستۀ دیرینۀ خود برسند.
ترامپ همواره از طرح اوباماکِر انتقاد میکرد و آن را «فاجعه» مینامید. وی وعده داد این طرح را با «بهترین برنامۀ درمانی که وجود دارد» جایگزین کند.
چشمانداز لغو برنامۀ درمانی اوباماکِر حتی برای جمهوریخواهانی که طرفدار ترامپ نبودند، خوشایند است.
درحالیکه اکنون جمهوریخواهان کنگرۀ امریکا را نیز در اختیاردارند، بعید نیست ترامپ بتواند لغو اوباماکر را بهراحتی در دستور کار خود قرار دهد.
لغو و یا اصلاح قراردادهای تجارت آزاد
ترامپ پیشتر با انتقاد از سیاستهای تجارت آزاد دموکراتها، گفته بود قصد دارد تعدادی از توافقهای تجاری موجود را ازجمله قرارداد تجارت آزاد امریکای شمالی بین ایالاتمتحده، کانادا و مکزیک لغو کند.
وی وعده داده بود دربارۀ این قرارداد بار دیگر با کانادا و مکزیک مذاکره خواهد کرد و شرایط آن را تغییر خواهد داد.
ترامپ معتقد است قوانین تجارت آزاد موقعیتهای شغلی را در امریکا از بین میبرد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.