موافقتنامۀ اصولی طرح توسعۀ فاز 11 پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین و پتروپارس امضا شد.
خبرگزاری شانا اعلام کرد این موافقتنامۀ اصولی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی، به ارزش چهار میلیارد و 800 میلیون دلار سهشنبه (18 آبان) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، به امضا رسید.
بر اساس این گزارش، علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، استفان میشل، مدیر بخش خاورمیانۀ شرکت توتالِ فرانسه، مدیر خاورمیانۀ شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و حمید اکبری، مدیرعامل پتروپارس، این موافقتنامه را امضا کردند.
پس از اجرای این طرح توسعهای، روزانه 56 میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی مشترک با قطر افزوده خواهد شد.
شانا با انتشار جزئیاتی دربارۀ این طرح توسعه، نوشت بهکارگیری فناوریهای روزآمد و پیشرفته از مزیتهای این طرح است. همچنین ساخت سکویی عظیم برای افزایش فشار گاز در میدان گازی پارس جنوبی، هدفگذاری شده است.
مقامات ایرانی پیشبینی میکنند که فاز 11 این میدان گازی به مرکز انتقال فناوریهای روزآمد پارس جنوبی مبدل شود.
تأمین همۀ منابع مالی این طرح توسعه از سوی پیمانکار و جذب میلیاردها دلار سرمایهگذاری، از دیگر دستاوردهای توسعۀ فاز 11 پارس جنوبی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی، عنوانشده است.
مقامات نفتی ایران میگویند این طرح توسعهای، مشارکتهای بینالمللی شرکتهای ایرانی را برای انتقال فناوریهای نوین در حوزههای ازدیاد برداشت و ساخت تجهیزات، افزایش خواهد داد.
این طرح بر سهم بالای شرکتهای ایرانی در ابعاد مختلف تأکید دارد و پیشبینی میشود با واگذاری ساخت سکوی فراساحلی و خطوط انتقال گاز کف دریا به شرکتهای فراساحلی داخلی، تحرک بیشتری در صنعت نفت ایران ایجاد شود.
ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان در 23 تیرماه سال گذشته در وینِ اتریش به توافقی بر سر برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتند. پس از اجرای تعهدات دو طرف بر اساس برجام، تحریمهای ضد ایرانی در تاریخ 27 دی ماه با اجرایی شدن برجام لغو شد.