سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران انتخاب میشل عون به ریاستجمهوری لبنان را تبریک گفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، بهرام قاسمی حصول توافق میان جریانهای مختلف سیاسی لبنان درخصوص انتخاب رئیسجمهور این کشور را گام مهمی در راستای نهادینه کردن دموکراسی و استمرار ثبات در لبنان برشمرد.
قاسمی با تأکید بر اهمیت این اقدام در شرایط حساس کنونی منطقه اظهار داشت: «سرانجام، جریانهای مختلف سیاسی لبنان و نمایندگان منتخب مردم پس از حدود دو سال و نیم رایزنی گسترده، به توافقی مهم و حساس درخصوص انتخاب رئیسجمهور لبنان دست یافته و جریانهای سیاسی با برگزیدن سپهبد میشل عون به عنوان رئیس جمهور لبنان، بر این مهم صحه گذاشتهاند که لبنان همچنان مَهد طوایف و مذاهب مختلف و نمونه بارزی از همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر بوده و تنها راه حل مشکلات، توافق و رایزنی جریانهای سیاسی با یکدیگر است.»
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه افزود: «جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک به مردم، گروههای مختلف سیاسی و شخص جناب آقای میشل عون، ابراز امیدواری مینماید که در دورۀ ریاستجمهوری ایشان، شاهد رشد و شکوفایی لبنان و همچنین گسترش هرچه بیشتر روابط دو کشور باشیم.»
نمایندگان پارلمان لبنان ظهر دوشنبه (10 آبان) چهلوششمین دورۀ رأیگیری برای انتخاب رئیسجمهور این کشور را در چهار مرحله برگزار کردند.
عون در دور اول این انتخابات پارلمانی موفق نشد حمایت دو سومیِ اکثریت مجلس را به دست بیاورد، بنابراین انتخابات به دور دوم کشیده شد.
دور دوم و سوم این رأیگیری نیز به نتیجه نرسید و انتخابات به دور چهارم کشیده شد. در این دور عون توانست با کسب 83 رای از مجموع 127 رای نمایندگان، رئیسجمهور لبنان شود.
بر اساس قانون اساسی لبنان، رئیسجمهور این کشور باید از مسیحیان مارونی باشد، در حالیکه نخستوزیر یک مسلمان سنّی و رئیس پارلمان نیز از مسلمانان شیعه خواهدبود.
لبنان از می 2014 (خرداد 1393) همزمان با پایان دو دور ریاستجمهوری میشل سلیمان رئیسجمهور نداشتهاست.
این طولانیترین خلأ قدرت در لبنان پس از پایان جنگ داخلی این کشور در سال 1990 محسوب میشود. ناظران سیاسی مداخلۀ عربستان را مهمترین عامل خلاء قدرت در لبنان میدانند.