News   /   آمريکا   /   گوناگون

«تأثیر آلودگی هوا بر سلامت جسمانی حدود 300 میلیون کودک در سراسر جهان»

نتایج تحقیق یونیسف نشان می‌دهد آلودگی هوا حدود 300 میلیون کودک را در سراسر جهان در معرض آسیب‌های شدید جسمی قرار داده‌است.

نتایج تحقیق سازمان ملل که دوشنبه (10 آبان) منتشر شد نشان می‌دهد آلودگی هوا حدود 300 میلیون کودک را در سراسر جهان در معرض آسیب‌های شدید جسمی ازجمله لطمه به مغز در حال رشد آنها قرار داده‌است.

طبق گزارش صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) تقریباً از هر 7 کودک در سراسر جهان یکی در هوایی تنفس می‌کند که آلودگی آن از استانداردهای بین‌المللی دست‌کم 6 برابر بالاتر است و آلودگی هوا یکی از عوامل اصلی مرگ‌ومیر کودکان به شمار می‌رود.

یونیسف نتایج این تحقیق را یک هفته پیش از مذاکرات سالیانۀ سازمان ملل دربارۀ تغییرات آب‌وهوایی منتشر کرد که قرار است 7 تا 18 نوامبر (17 تا 28 آبان) به میزبانی مغرب برگزار شود.

این نهاد بین‌المللی از سران کشورهای جهان خواست برای کاهش آلودگی هوا در کشورهای خود اقدام فوری انجام دهند.

آنتونی لیک، مدیر اجرایی یونیسف گفته‌است: «آلودگی هوا یکی از عوامل اصلی موثر در مرگ حدود 600 هزار کودک زیر 5 سال در هر سال به شمار می‌رود و زندگی و آیندۀ میلیون‌ها کودک دیگر را نیز به صورت روزانه تهدید می‌کند.»

لیک افزود: «آلاینده‌ها تنها به ریه‌های در حال رشد کودکان آسیب نمی‌زنند بلکه می‌توانند با عبور از موانع موجود خود را به (سیستم) گردش خون مغز برسانند و به طور دائمی به مغز در حال رشد کودکان و در نتیجه، آیندۀ آنها آسیب بزنند.»

یونیسف در ادامه به تصاویر ماهواره‌ای اشاره کرد که تأیید می‌کنند حدود 2 میلیارد کودک در مناطقی زندگی می‌کنند که آلودگی هوا در فضای باز از حداقل معیارهای سازمان بهداشت جهانی در مورد کیفیت هوا فراتر رفته‌است.

جنوب آسیا با حدود 620 میلیون کودک بیشترین تعداد کودکانی را که در مناطقی با آلودگی شدید هوا زندگی می‌کنند به خود اختصاص داده‌است.
جنوب آسیا با حدود 620 میلیون کودک بیشترین تعداد کودکانی را که در مناطقی با آلودگی شدید هوا زندگی می‌کنند به خود اختصاص داده‌‍‌است.

بر اساس این گزارش، جنوب آسیا با حدود 620 میلیون کودک بیشترین تعداد کودکانی را که در چنین مناطقی زندگی می‌کنند به خود اختصاص داده‌است. آفریقا با 520 میلیون و منطقۀ شرق آسیا و اقیانوسیه با 450 میلیون کودک در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

طبق این تحقیق، خودروها، سوخت‌های فسیلی، گرد و غبار و زباله‌سوزی به تولید آلاینده‌های هوا در فضای باز منجر می‌شود.

در این مطالعه به آلودگی هوای داخل منازل که معمولاً در اثر سوزاندن زغال سنگ یا چوب برای پخت‌وپز یا گرمایش حاصل می‌شود نیز پرداخته شده‌است.

طبق اعلام یونیسف، آلودگی هوای داخل و بیرون منزل به طور مستقیم با ابتلا به ذات‌الریه و سایر مشکلات تنفسی ارتباط دارد که سالانه به مرگ 10 درصد کودکان زیر 5 سال منجر می‌شود و آلودگی هوا را به یکی از خطرات اصلی برای سلامتی کودکان مبدل کرده‌است.

یونیسف افزود کودکان به علت اینکه ریه‌، مغز و سیستم ایمنی‌شان در حال رشد و نفوذپذیری دستگاه تنفسی‌شان بیشتر است بیش از بزرگسالان نسبت به آلودگی هوا حساسیت دارند.

طبق این تحقیق، کودکان فقیر، که دسترسی کمتری به خدمات بهداشتی دارند، بیشتر تحت تاثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.

یونیسف خواهان اتخاذ تدابیر جدی‌تر برای کاهش آلودگی، افزایش دسترسی کودکان به خدمات بهداشتی و رصد و کاهش میزان قرار گرفتن کودکان در معرض هوای آلوده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku