وزیر خارجۀ ایران میگوید در تدوین رژیم حقوقی دریای خزر باید همگرایی و فهم مشترک مورد توجه قرار بگیرد.
به گزارش ادارۀ دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف در چهل و هفتمین اجلاس گروه کاری ویژۀ تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر گفت: «اعتماد متقابل، اتفاق آرا، توجه به منافع جمعی، فهم مشترک، همگرایی و احساس مسئولیت در قبال نسلهای آینده در تدوین رژیم حقوقی دریای خزر باید مورد توجه قرار گیرد.»
این نشست صبح یکشنبه با سخنرانی ظریف در دفتر مطالعات بینالمللی و سیاسی وزارت امور خارجه آغاز به کار کرد.
ظریف طی سخنانی، ضمن اشاره به پیشرفتهایی که در تدوین رژیم حقوقی دریای خزر حاصل شدهاست، ابراز امیدواری کرد با اراده و حسن نیت رهبران کشورهای ساحلی دریای خزر، کار تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر تسریع شده و هر چه زودتر نهایی شود.
وزیر امور خارجۀ ایران صلح و ثبات، توسعۀ پایدار و تحدید حدود منصفانۀ مناطق دریایی را از عناصر بنیادی دانست که باید سرلوحۀ هرگونه تلاش در جهت تکوین رژیم حقوقی دریای خزر قرار گیرد.
وی ضمن اشاره به اهمیت حفاظت از محیط زیست و منابع زندۀ آبی، ابراز امیدواری کرد که هیأتهای مذاکرهکننده و مقامات کشورهای ساحلی با جدیت و دقت این موضوع را پیگیری و راهحلهای مناسب و اثربخشی را پیدا کنند.
ظریف آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارائۀ تسهیلات بیشتر برای انتقال انرژی توسط کشورهای ساحلی از خاک ایران و دریای عمان و خلیج فارس اعلام کرد.
یکشنبه (۲ آبان) چهل و هفتمین اجلاس گروه کاری ویژۀ تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر با حضور ظریف و نمایندگان ویژه و معاونین وزرای امور خارجۀ 5 کشور ساحلی دریای خزر شامل جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، فدراسیون روسیه، جمهوری قزاقستان و ترکمنستان آغاز به کار کرد.
در این اجلاس دو روزه علاوه بر گفتوگو درمورد مهمترین مسائل مندرج در پیشنویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، در خصوص تمهید مقدمات پنجمین اجلاس رؤسایجمهوری در قزاقستان نیز مذاکره میشود.
آخرین مذاکرات گروه کاری ویژه تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، در روزهای 21 و 22 تیرماه 1395 در شهر آستانه و یک روز قبل از اجلاس 23 تیر وزرای خارجۀ پنج کشور ساحلی در قزاقستان برگزار شد.