مسلمانان ایتالیا در اعتراض به محدودیتهای ناعادلانهای که برای نمازگزاران مسلمان اعمال میشود، در رُم پایتخت این کشور تظاهرات کردند.
مسلمانان معترض، جمعه (30 مهر) همچنین در مقابل بنای موسوم به کولوسئوم، یا همان تماشاخانۀ باستانی رم، تجمع و نماز جماعت بر پا کردند.
به گفتۀ سازماندهندگان این تظاهرات، مقامات ایتالیایی عبادتگاههای مسلمانان، بهویژه مساجد، را به دلایل واهی تعطیل میکنند.
بسیاری از مسلمانان ایتالیایی بر این باورند که مقامات محلی به دلیل اسلامهراسی ناشی از حملات اخیرِ افراطگرایان در اروپا، عبادتگاههای مسلمانان را بستهاند.
فرانچسکو تیِری، فعال و هماهنگکننده چند گروه اسلامی در ایتالیا، گفت: «احساس میکنیم در مظان اتهام هستیم. هیچ ارادۀ سیاسی برای بهرسمیت شناختن ما بهعنوان اجتماعی صلحطلب وجود ندارد.»
تیِری با اشاره به اینکه مسلمانان مجبور به اجارۀ مکانهایی برای عبادت شدهاند، افزود: «عبادت، دعا و نمازخواندن برای ما مثل تنفس هواست. اگر نتوانیم آن را انجام دهیم، میمیریم.»
بنا بر آمار رسمی، بیش از 800 هزار مسلمان به طور قانونی در ایتالیا زندگی میکنند. مقامات این کشور تخمین میزنند حدود 100 هزار مسلمان دیگر نیز بدون مدارک قانونی در این کشور به سر میبرند.
بر اساس آمارها، جامعۀ مسلمانان بیش از 1.5 درصد از جمعیت ایتالیا را به خود اختصاص داده و اسلام نیز دومین دین پرطرفدار در این کشور مسیحی کاتولیک است.
بااینحال، باوجود اینکه یهودیت یا مورمونیسم در ایتالیا بهعنوان ادیان رسمی به رسمیت شناخته شدهاند، اسلام در این کشور هنوز به عنوان دینی رسمی بهرسمیت شناخته نشدهاست.
بسیاری از مسلمانان، که عمدتاً از شمال آفریقا و جنوب آسیا به ایتالیا مهاجرت کردهاند، احساس میکنند مورد تبعیض نژادی و مذهبی قرار میگیرند.
باوجود اینکه بزرگترین مسجد در جهان غرب در رم بنا شده، اما پیشنهاد ساخت مساجد دیگر به سبک سنتی در جاهای دیگر ایتالیا با مخالفت شوراهای محلی مواجه میشود.
باربارا سالتامارتینی، نماینده پارلمان ایتالیا، که رویکردی ضد مهاجرت دارد، تظاهرات جمعه مسلمانان را اقدامی «غیرقابلقبول» دانسته و گفتهاست هرگز نباید اجازه برگزاری آن در رم داده میشد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.