دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون، نامزدهای جمهوریخواه و دموکرات انتخابات ریاستجمهوری امریکا، در آخرین مناظرۀ رو در رو پیش از برگزاری انتخابات با یکدیگر روبرو شدند.
سومین مناظرۀ انتخاباتی امریکا بامداد پنجشنبه (29 مهر) در «مرکز توماس اند مک» در دانشگاه نوادا در لاس وگاس برگزار شد.
ترامپ که در آغاز این مناظره بر خلاف مناظرههای قبلی متعادلتر و منظمتر به نظر میرسید، سعی میکرد ضمن حفظ خونسردی خود صحبتهای کلینتون را قطع نکند.
هر دو نامزد یادشده به جای تمرکز بر سیاستهای خود بر اختلافات اساسی بین دو حزب جمهوریخواه و دموکرات ازجمله قوانین حمل سلاح، سقط جنین و مهاجرت تمرکز کرده بودند.
مهاجرت یکی از موضوعهای این مناظره بود که در آن کلینتون، ترامپ را به استثمار مهاجران غیرقانونی در زمان ساخت برج ترامپ در نیویورک متهم کرد.
ترامپ بر پیشنهاد خود برای ساخت یک دیوار در مرز مکزیک تأکید و ادعا کرد که رقیب دموکرات وی نیز درصدد انجام چنین کاری است.
این تاجر میلیاردر همچنین دولت باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، را به اخراج مهاجران غیرقانونی متهم کرد.
ترامپ با اشاره به پناهجویان افزود که وی نیز «برخی از افراد بد در این کشور را» اخراج خواهد کرد.
کلینتون با اشاره به اقدام پایگاه اینترنتی ویکیلیکس در افشای برخی اسناد محرمانه علیه کمپین وی، گفت دلیل این مسئله این است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه خواستار یک رئیسجمهور در امریکاست که «عروسک خیمهشببازی» مسکو باشد.
ترامپ در ادامه با اشاره به اینکه رئیسجمهور روسیه «مطالب قشنگی» دربارۀ وی گفته بود، تأکید کرد: «من پوتین را نمیشناسم.»
ترامپ در پاسخ به سوالهای مجری برنامه درباره ادعاهای وی مبنی بر «تقلب» در انتخابات امریکا نگفت که از نتایج نهایی انتخابات 8 نوامبر (18 آبان) استقبال میکند.
کلینتون نیز با اشاره به اظهارات اخیر اوباما در این باره گفت این غول املاک و مستغلات نیویورکی (ترامپ) باید پیش از پایان رقابتهای انتخاباتی سال 2016 دست از «ناله کردن» بردارد.
وی افزود ادعاهای ترامپ دربارۀ تقلب در انتخابات به این علت مطرح شدهاند که وی روز به روز به شکست در روز انتخابات نزدیکتر میشود.
در رابطه با عملیات ارتش عراق برای آزادسازی شهر موصل نیز ترامپ در زمینۀ سقوط این شهر به دست داعش، انگشت اتهام را به سوی کلینتون نشانه رفت.
وی در ادامه با انتقاد از توافق هستهای قدرتهای جهانی ازجمله امریکا با ایران گفت تهران در موضوع موصل بر مقامهای امریکایی «پیشدستی» کردهاست.
کلینتون از سوی دیگر مدعی شد که وی با حضور تعداد بیشتری از نیروهای امریکایی در عراق به عنوان یک «قدرت اشغالگر» موافق نیست.
ترامپ دربارۀ اوضاع سوریه نیز سخنان مشابهی مطرح کرد و گفت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه ثابت کرد از آنچه که هیلاری و سایر دموکراتها فکر میکردند «سرسختتر» است.
پس از پایان این مناظره، کارکنان ستادهای انتخاباتی ترامپ و کلینتون با حضور در رسانههای مختلف تلاش کردند از این مناظره به نفع نامزد خود استفاده کنند و وی را پیروز این رویداد معرفی نمایند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.