حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران و نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، دیدار و دربارۀ مسائل مختلف از جمله گسترش همکاریهای دو جانبه گفتگو کردند.
به گزارش ایسنا، روحانی که برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد جمعه وارد جزیرۀ مارگاریتای ونزوئلا شده است، در این دیدار ضمن تبریک آغاز ریاست کاراکاس بر این جنبش، گفت تهران آماده است تجربیات چهار سالۀ ریاست خود بر این جنبش را در اختیار ونزوئلا قرار دهد.
روحانی فعال شدن کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا را مثبت ارزیابی و از گسترش همکاری میان دو کشور در حوزههای مختلف استقبال کرد.
روحانی با اشاره به تحولات منطقهای و بینالمللی تصریح کرد: «جنبش عدم تعهد میتواند نقشآفرینی بزرگ در جهان امروز باشد و اعضا باید با وحدت و همکاری متقابل، منافع جمعی خود را به پیش ببرند.»
رئیسجمهور ایران همچنین با اشاره به کاهش بهای نفت خام در بازارهای جهانی گفت: «ثبات بازار، قیمت عادلانه و نیز سهم منصفانه تولیدکنندگان نفت تضمینکنندۀ منافع پایدار تولیدکنندگان و مصرفکنندگان انرژی است.»
مادورو نیز در این دیدار با اشاره به تمایل کاراکاس برای توسعۀ همکاریها با تهران، گفت: «ایران و ونزوئلا فرصتهای گستردهای برای همکاری دارند و ما علاقهمند به سرمایهگذاری مشترک در حوزههای صنعتی، زیربنایی و انرژی هستیم.»
رئیسجمهور ونزوئلا ضمن استقبال از فعال شدن کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا، گفت: «این کمیسیون میتواند تحرکی در روابط تهران - کارکاس ایجاد کند.»
وی به کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی و تأثیرات منفی آن به ویژه بر اقتصاد کشورهای صادرکننده اشاره کرد و افزود: «کشورهای تولیدکننده نفت از کاهش بهای آن شدیداً متضرر شدهاند و باید با وحدت، برای تثبیت بهای نفت تلاش کنیم.»
روحانی در ونزوئلا همچنین قرار است با مقامات دیگر کشورهای عضو جنبش عدم تعهد دیدار کند. وی قرار است از ونزوئلا عازم کوبا شود.
در حال حاضر ایران ریاست جنبش عدم تعهد را برعهده دارد و آن را به ونزوئلا تحویل خواهد داد.
رئیسجمهور ایران پس از اولین سفرش به امریکای لاتین، برای شرکت در هفتاد و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل عازم نیویورک میشود و در این اجلاس سخنرانی خواهد کرد.
اجلاس وزرای خارجۀ جنبش عدم تعهد روز پنجشنبه در جزیرۀ مارگاریتا در شمال ونزوئلا به ریاست محمد جواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران آغاز بکار کرد.
جنبش غیرمتعهدها یا عدم تعهد در سال ۱۹۶۱ در اوج جنگ سرد تأسیس شد و اعضای آن را کشورهایی تشکیل میدهند که به هیچیک از بلوکهای قدرت نظام جهانی وابستگی و تعهدی ندارند.
این سازمان بینالمللی 120 عضو قطعی و ۱۷ عضو ناظر دارد. اکثر کشورهای در حال توسعه عضو جنبش عدم تعهد هستند.