وزیر خارجهٔ ایران مداخله در امور داخلی کشورها و افراطگرایی را «تهدیداتی بیسابقه» برای صلح و امنیت جهانی دانست.
محمدجواد ظریف، پنجشنبه بهعنوان رئیس و نخستین سخنرانِ اجلاس وزرای خارجهٔ جنبش عدم تعهد در جزیرهٔ مارگاریتا در شمال ونزوئلا گفت: «امروز مداخله در امور داخلی کشورها، اشغال و افراط گرایی تهدیدات بیسابقهای را نه تنها متوجه صلح، امنیت و توسعهٔ جهانی کرده بلکه متأسفانه همبستگی اعضای عدم تعهد را نیز در معرض تهدید قرار داده است.»
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت خارجهٔ ایران، ظریف افزود: «در این شرایط دشوار و چالشبرانگیز، خویشتنداری و پایبندی کامل به حقوق، مقررات و هنجارهای بینالمللی و اصول منشور ملل متحد، امری ضروری است.»
وزیر خارجهٔ کشورمان گفت: «افراط گراییِ خشونتبار و تروریسم به همراه پیامدهای ناگوار آن از جمله درگیریهای رو به تزاید و بحرانهای انسانیِ ناشی از آن در زمرهٔ تهدیدات بسیار جدی هستند که توجه جدیترِ ما را در (جنبش) عدم تعهد میطلبد.»
ظریف تصریح کرد: «اجلاسِ منظمِ عدم تعهد فرصت خوبی را برای اعضاء جهت بحث و بررسی چالشهای فرا روی بهویژه در این مقطع حساس فراهم میکند. بر همین اساس، عنوان خوب و مناسبی برای این نشست تحت عنوان "صلح، حاکمیت و همبستگی برای توسعه" انتخاب شده است؛ موضوعی که جنبش برای تأمین آن از ابتدای تشکیل از دهه ١٩٥٠ شکل گرفته است.»
در حال حاضر ایران ریاست جنبش عدم تعهد را برعهده دارد و آن را به ونزوئلا تحویل خواهد کرد.
جنبش غیرمتعهدها یا عدم تعهد در سال ۱۹۶۱ در اوج جنگ سرد تأسیس شد و شامل کشورهایی میشود که به هیچیک از بلوکهای قدرت نظام جهانی وابستگی و تعهدی نداشتند.
این سازمان بینالمللی با پایان جنگ سرد به فعالیت خود ادامه داد. شمار اعضای این جنبش تا اجلاس قبلی در سال 2012 (1391 هجری شمسی) به 120 عضو قطعی و ۱۷ عضو ناظر رسد. اکثر کشورهای در حال توسعه عضو جنبش عدم تعهد هستند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.