مجلس نمایندگان امریکا طرحی را تصویب کرد که به موجب آن انتقال زندانیان از زندان گوانتانامو ممنوع میشود.
به موجب این طرح که پنجشنبه با 244 رأی موافق در برابر 174 مخالف به تصویب رسید، انتقال زندانیان از گوانتانامو تا پایان دورۀ ریاستجمهوری اوباما در ژانویه 2017 یا تا زمانی که او لایحهای جدید را دربارۀ سیاستهای دفاعی امضا نکند، ممنوع است.
رأیگیری دربارۀ این طرح رنگ و بویی کاملاً حزبی داشت؛ تمامی نمایندگان حزب جمهوریخواه به استثنای چهار نفر از این طرح حمایت کردند. بیشتر نمایندگان دموکرات به جز 12 نفر از آنان مخالف این طرح بودند.
این طرح همچنین باید در سنای امریکا نیز به رأی گذاشته شود و برای اینکه در این مرحله به تصویب برسد به حمایت سناتورهای دو حزب احتیاج است.
با وجود این، کاخ سفید وعده داده است این طرح را وتو کند.
باراک اوباما در اولین کارزار انتخاباتی خود برای تصدی مقام ریاستجمهوری امریکا در سال 2008، وعده داده بود زندان گوانتانامو را تعطیل کند اما تاکنون نتوانسته است این وعده را عملی کند.
حامیان تعطیلی گوانتانامو - که تمامی زندانیان آن مسلمان هستند - میگویند این زندان پرهزینه به ابزاری تبلیغاتی برای گروههای پیکارجو بدل شده است.
با وجود این، جمهوریخواهان زندان گوانتانامو را ابزاری مهم در مبارزه با تروریسم میدانند و انتقال زندانیان آن را تهدیدی امنیتی برمیشمارند.
آنها همچنین ادعا کردند شماری از افرادی که در 15 سال گذشته از این زندان آزاد شدهاند، مجدداً به میدانهای جنگ بازگشتهاند.
دولت امریکا نیز چهارشنبه با انتشار گزارشی مدعی شد دو تن از زندانیان آزادشده از گوانتانامو، دوباره مشغول جنگیدن شدهاند.
بنا بر گزارش اداره اطلاعات ملی امریکا، از آغاز دورۀ ریاستجمهوری اوباما تاکنون 9 نفر از این زندانیان آزادشده به گروههای پیکارجو پیوستهاند.
دولت امریکا چند ماه بعد از حملههای تروریستی 11 سپتامبر 2001 در شهرهای نیویورک و واشنگتن، زندان گوانتانامو را باز کرد.
بیشتر زندانیان گوانتانامو محاکمه یا تفهیم اتهام نشدهاند و بیش از یک دهه است که در این زندان به سر میبرند. این مسئله با محکومیتهای بینالمللی مواجه شده است.
به گزارش رویترز، گوانتانامو در حال حاضر حدود 60 زندانی را در خود جایداده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.