کرۀ شمالی میگوید سیل مهیبی که در شمال این کشور به راه افتاده شدیدترین سیل از زمان جنگ جهانی دوم است، و خسارات قابل توجهی به اموال عمومی و خصوصی وارد کرده است.
خبرگزاری رسمی کرۀ شمالی با بیان اینکه 29 هزار و 800 منزل مسکونی و 900 ساختمان دولتی در این حادثه تخریب شدهاند، اعلام کرد: «این سیل که ناشی از وقوع طوفان در استان هامگیونگ شمالی از 29 آگوست تا 2 سپتامبر (8 تا 12 شهریور) بوده، بدترین فاجعه از زمان آزادی از سلطۀ ژاپن در سال 1945 است.»
این خبرگزاری از آمار تلفات و مفقودین این حادثه گزارشی ارائه نکرد اما از آواره شدن 68 هزار و 900 نفر از ساکنین مناطقی در حاشیۀ رود تومِن (در بخش هایی از مرز با روسیه و چین) خبر داد.
خبرگزاری رسمی کرۀ شمالی اعلام کرد تمام تلاشها بربازسازی منطقۀ مرزی شمال شرق به کار گرفته شده و مردم و ارتش نیز در عملیات امداد و نجات به دولت کمک میکنند.
این نخستین بار است که منابع رسمی در پیونگیانگ آماری از میزان خسارات سیل و آواره شدن مردم ارائه کردهاند. با این حال آمارِ ارائه شده توسط خبرگزاری رسمی کرۀ شمالی با گزارشی که سازمان ملل منتشر کرده، متفاوت است. سازمان ملل اعلام کرد در پی بارش باران سیلآسا 138 نفر کشته و 400 تن مفقود شدهاند و هزاران نفر به غذا و پناهگاه فوری نیاز دارند. سازمان ملل در گزارش خود افزود 107 هزار نفر در نتیجۀ وقوع سیل آواره شدهاند که این رقم 30 هزار تن بیشتر از آمار دولتی است.
بارانهای شدید و سیل در تابستان 2012 در این کشور دستکم 169 کشته برجا گذاشت.
به گفتۀ کارشناسان وجود فقر در کرۀ شمالی، که یک قدرت هستهای در شرق آسیا به شمار میرود، عامل اصلی آسیبپذیری این کشور در برابر بلایای طبیعی است.
آنها میگویند بسیاری از کوهها و تپهها، به شالیزارهای برنج و یا مسیر انتقال سوخت تبدیل شدهاند و همین مساله سبب شده است آب باران بدون مانع، به سمت کوهپایهها سرازیر شود.
در سالهای 1994 تا 1998 صدها هزار نفر به دنبال جاری شدن سیل و خشکسالی و قطحیِ ناشی از آن در کرۀ شمالی جان باختند.
این کشور پس از آن و با توجه به اینکه حمایت اتحاد جماهیر شوروی را از دست داده بود، فشار اقتصادی شدیدی را تجربه کرد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.