کوبا ادامه تحریمهای امریکا علیه این کشور را به رغم گرمی روابط دو کشور محکوم کرده و گفته است کاهش اخیر تحریمهای واشنگتن تاکنون به اوضاع مالی کوبا کمکی نکرده است.
برونو رودریگز پاریلا، وزیر خارجۀ کوبا، روز جمعه (19 شهریور) این اظهارات را در مراسم آغاز پویش سالانۀ کوبا، به منظورصدور قطعنامه سازمان ملل در محکومیت بیش از نیم قرن تحریمهای تحمیلی آمریکا، بیان کرد.
رودریگز پاریلا در کنفرانسی خبری در هاوانا گفت: «تحریمهای مالی، تجاری و اقتصادی ایالات متحده امریکا علیه کوبا همچنان ادامه دارد. این تحریمها به مردم کوبا لطمه وارد کرده است.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد تحریمهای امریکا از آوریل سال 2015 تا پایان مارس 2016 میلادی 4.6 میلیارد دلار و از آغاز تاکنون بالغ بر 125.9 میلیارد دلار برای اقتصاد کوبا هزینه در بر داشته است.
وزیر خارجۀ کوبا در ادامه، تحریمهای امریکا را علت اصلی مشکلات اقتصادی و مانع اصلی توسعۀ این کشور دانست.
تحریمهای تحمیلی امریکا علیه کوبا در حالی تداوم یافته است که هاوانا و واشنگتن در دسامبر 2014 میلادی در حرکتی غیرمنتظره، روابط دیپلماتیک خود را از سرگرفتند.
گشایش سفارتخانه، کاهش محدودیتهای مسافرتی، آغاز پروازهای تجاری و انعقاد چند توافقنامه از طریق مذاکره، از جمله اقداماتی است که به دنبال ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور صورت گرفت.
به رغم کاهش برخی محدودیتهای تحمیلی امریکا علیه کوبا، باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، نتوانسته است کنگرۀ این کشور را به لغو کامل تحریمها ترغیب کند.
رودریگز پاریلا در ادامۀ اظهارات خود تصریح کرد: « هیچ تغییر بنیادی در اعمال تحریمها صورت نگرفته است و از این رو، میتوان گفت تاکنون اقدامات اجرایی، تاثیر عمده ای بر اقتصاد کوبا نداشته و تا زمانی که گامهای بزرگتری اتخاذ نشود، تاثیری وجود نخواهد داشت.»
وی در ادامه به وجود مشکلات عدیده اقتصادی کوبا اذعان کرد و افزود: « هیچکس مشکلات ما، محدودیتهایمان و اشتباهات ما را نادیده نمیگیرد و قصد ندارد آنها را مخفی کند.»
از سال 1992 تاکنون، مجمع عمومی سازمان ملل هر سال یک قطعنامۀ غیرالزامآور را علیه تحریمهای ضد کوبایی امریکا تصویب کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.