با وجود محکومیتِ بینالمللیِ بریتانیا در قبال فروش تسلیحات به عربستان و تداوم تجاوز وحشیانۀ ائتلاف سعودی به یمن، بریتانیا کماکان به تسلیحِ عربستان ادامه میدهد.
به نظر میرسد هیچ پایانی برای تجاوز وحشیانۀ عربستان سعودی به یمن وجود ندارد. از زمان آغاز حملات هوایی عربستان سعودی در اوایل فروردین ماه سال 1394 تا کنون، نزدیک به 10 هزار یمنی کشته و میلیونها نفر آواره شدهاند.
آکسفام، یکی از بزرگترین گروههای بینالمللی امدادرسانی، دولت بریتانیا را به دلیل همکاری با عربستان در جنگِ یمن و فروش گستردۀ تسلیحات به پادشاهیِ سعودی به شدت محکوم کرده است.
به گزارش محمد والجی، خبرنگار شبکۀ پرس تیوی در لندن، پایتخت انگلیس، جنگ مرگبارِ عربستان علیه همسایۀ جنوبیاش، همچنان ادامه دارد، اما ریاض در این تجاوز تنها نیست.
براساس گزارش کمپین کنترل تسلیحات، بریتانیا، فرانسه و امریکا برخی از صادرکنندگانِ عمدۀ سلاح هستند که به ریاض در این تجاوز مرگبار کمک میکنند.
بارها از دولت بریتانیا خواسته شده است تا فروش تسلیحات خود را به عربستان سعودی متوقف کند.
ریاض متهم است که با نقش آشکار قوانین بینالمللی، از تسلیحاتِ خریداری شده از بریتانیا علیه غیرنظامیان در یمن استفاده میکند.
بریتانیا یکی از امضاءکنندگان پیمان تجارت اسلحه یا ای.تی.تی است که هرگونه معاملۀ تسلیحات را در صورتی که احتمال استفاده از آنها علیه غیرنظامیان وجود داشته باشد، ممنوع کرده است.
اما آکسفام اعلام کرده است که بریتانیا در حال حاضر یکی از قابلتوجهترین ناقضانِ این معاهده است.
تنها در سال گذشته، دولت بریتانیا بیش از 3 میلیارد پوند سلاح به عربستان سعودی فروخته است.
سائورا دوت، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در این باره به خبرنگارِ پرس تیوی گفت: «این تسلیحات قرار است موجب کشتار بیاندازۀ کودکان یمنی شوند. نمیتوان تصوری غیر از این داشت که آنها (با عربستان) همدست هستند.»
وی افزود: «این که گزارش روشنی وجود ندارد، تنها بهانهتراشی است. آسان است که تصور کنیم ما در حال فروش تسلیحات به سعودیها هستیم و نمیدانیم چه بر سر این تسلیحات میآید، اما به راحتی میتوان دید که چه استفادهای از آنها میشود.»
سازمان ملل متحد اوایل سال جاری میلادی در گزارشی اعلام کرد عربستان سعودی در مورد هدف قرار دادنِ گسترده و نظاممندِ غیرنظامیان در یمن مجرم است.
با این حال، بریتانیا و ایالات متحده به حمایت نظامی و دیپلماتیک از ریاض ادامه میدهند.
دوت گفت: «تنها به دلیل پولی که عاید میشود- ما از صدها میلیون که سال به سال افزایش مییابد و به میلیاردها میرسد، سخن میگوییم. این پول آنقدر زیاد است که چکها به سرعت نوشته میشوند.»
«تا زمانی که قلمروهای ساتراپیِ خلیجفارس مانند عربستانِ سعودی این میزان پول در اختیار دارند، این فروش ادامه خواهد یافت.»
دولت بریتانیا منکر انجامِ هرگونه عمل خطا است، اما فعالان میگویند در واقعیت و در میدان نبرد، بمبهای بریتانیایی غیرنظامیانِ یمنی را میکشند.
عربستان سعودی تاکنون بارها مدارس، بیمارستانها، مناطق مسکونی، جادهها، بازارها و اردوگاههای پناهجویان را در یمن بمباران کرده است.
پادشاهیِ سعودی جنگِ یمن را با هدف بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن و تضعیف جنبش مردمی انصاراللهِ یمن آغاز کرد. سعودیها در این جنگِ نابرابر از تسلیحات ممنوعهای همچون بمبهای خوشهای نیز استفاده کردهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.