هند در سالهای اخیر در راستای سیاست بازدارندگی در مقابل چین و پاکستان، زرادخانه هسته ای خود را توسعه داده است.
سانجی سِتی، خبرنگار پرس تیوی از دهلینو در گزارش خود بیشتر به این موضوع پرداخته است.
بر اساس گزارش انجمن کنترل تسلیحات، پاکستان کلاهکهای هستهای بیشتری از هند دارد.
گزارش ارزیابی تهدید حاکی است هند 118 کلاهک هستهای دارد در حالی که پاکستان 130 و چین نیز حدود 180 کلاهک دارند، اما زرادخانه هستهای هند در حال رشد است.
اعتقاد بر این است که دهلینو حدود 540 کیلوگرم پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی تولید کرده که برای 180 کلاهک کافی است.
هند طیف گستردهای از موشکها را ارتقاء داده که برخی از آنها بُردی حدود 5200 کیلومتری دارند و قادر به هدف قرار دادن چین هستند، اما کارشناسان هندی در مورد قدرت نظامی هستهایِ رو به رشدِ چین نگران هستند.
چین بزرگترین رقیب در تقریباً دو دهه (اخیر) بوده است، سیاستمداران هند و وزارت خارجه هند تمایلی به اذعان به این موضوع در ملاء عام ندارند.
واقعیت این است و پاکستان آن را میداند و به همان اندازه هند از آن آگاه است.
موسسات نظامی که سلاحهای هستهای را کنترل میکنند بهتر میدانند که سلاحهای هستهای برای استفاده از آنها نیستند (بلکه) برای تأمین امنیت از طریق بازدارندگی وجود دارند.
هند و پاکستان (تاکنون) سه بار بر سر منطقه کشمیر با یکدیگر جنگیدهاند. هند تعدادی موشک با بُرد کوتاه و متوسط تولید کرده که قادر به هدف قرار دادن کشور همسایه، پاکستان هستند.
این (کشور) در حال ایجاد سیستم پرتاب تسلیحات هستهای است که به آن قابلیت شلیک موشک را از دریا، زمین و هوا خواهد داد.
تلاش هند برای پیوستن به گروه تامین کنندگان هستهای به دلیل مخالفت چین با شکست مواجه شد چرا که پکن خواستار امضای پیمان منع گسترش (سلاحهای اتمی) از سوی هند است.
سوشما سواراج، وزیر امور خارجه هند به وضوح اعلام کرده است که دهلینو تعهد خود را به این پیمان حفظ میکند، (اما) هرگز آن را امضا نخواهد کرد.
هند در حال برنامهریزی برای افزایش کلاهکهای هستهای خود در ماههای آتی است و نظر به اینکه با تشدید رقابت از سوی پاکستان و چین مواجه است، تعداد زیادی موشکهای هسته ای جدید و قابل در مراحل مختلف ارتقاء در اختیار دارد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.