News   /   آسيا

«استقرار سامانه تاد به شالودۀ اعتماد متقابل پکن- سئول آسیب می‌زند»

وانگ یی، وزیر خارجۀ چین در حاشیۀ کنفرانس وزرای خارجۀ «اتحادیۀ کشورهای جنوب شرق آسیا» (آ سه آن) در ویتنام (4 مرداد 1395، عکس از رویترز)

وانگ یی، وزیر خارجۀ چین از اقدام کرۀ جنوبی در زمینه استقرار سامانۀ موشکی پیشرفتۀ تاد برای مقابله با تهدیدهای کره شمالی انتقاد کرده و می‌گوید این موضوع به شالودۀ اعتماد متقابل پکن- سئول آسیب زده است.

به گزارش وزارت دفاع کره جنوبی، این سامانه موشکی امریکا به منظور بالا بردن کارایی و در عین حال کاهش تاثیرات منفی آن بر ساکنان منطقه و محیط زیست در منطقه سئونگجو واقع در 296 کیلومتری جنوب شرق سئول مستقر خواهد شد.

وزارت دفاع کره جنوبی همچنین گفته است که این سامانه موشکی تا سال 2017 عملیاتی خواهد شد.

تصمیم جهت استقرار این سامانه که 18 تیر اعلام شد با مخالفت‌های گسترده در کره جنوبی وهمچنین خارج از این کشور روبرو شده است.

تظاهرات مردم کره‌ جنوبی در اعتراض به تصمیم واشنگتن- سئول برای استقرار سامانۀ موشکی تاد در کره‌ جنوبی (23 تیر 1395 عکس از خبرگزاری فرانسه)
تظاهرات مردم کره‌ جنوبی در اعتراض به تصمیم واشنگتن- سئول برای استقرار سامانۀ موشکی تاد در کره‌ جنوبی (23 تیر 1395 عکس از خبرگزاری فرانسه)

هر چند استقرار سامانۀ موشکی تاد جدیدترین حرکت برای اعمال فشار به کرۀ شمالی است اما چین دربارۀ توانایی احتمالی رادار این سامانه در رهگیری توانمندی‌های نظامی خود نگران است. روسیه نیز با استقرار این سامانه موشکی مخالفت کرده است.

به گزارش خبرگزاری یونهاپِ کره جنوبی و شبکۀ تلویزیونی «کی بی اس» وانگ خطاب به یون بیونگ سی، وزیر خارجۀ کره جنوبی گفت: «حرکت اخیر کرۀ جنوبی به شالودۀ اعتماد متقابل بین دو کشور صدمه زده است.»

وزرای خارجه چین و کره جنوبی اواخر روز یکشنبه (3 مرداد) در حاشیۀ کنفرانس وزرای خارجۀ «اتحادیۀ کشورهای جنوب شرق آسیا» (آ سه آن) در ویتنام با یکدیگر دیدار کردند.

یون در این دیدار خطاب به همتای چینی خود گفت این حرکت با هدف حفاظت از امنیت کرۀ جنوبی صورت گرفته و به منافع امنیتی چین ضرر نخواهد زد.

کره جنوبی و امریکا گفته‌اند سامانه موشکی تاد تنها برای دفاع در برابر حملات موشک‌های بالستیک کره شمالی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در همین حال، کره شمالی روز سه‌شنبه (29 تیر) پس از شلیک آزمایشی 3 فروند موشک اعلام کرد که هدف از آزمایشهای موشکی بالستیک اخیر پیونگ یانگ شبیه‌سازی حملات اتمی احتمالی به اهداف امریکا در کره جنوبی بوده و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی شخصاً بر آن نظارت داشته است.

کره شمالی از آزمایشهای موشکی بالستیک با هدف شبیه سازی حمله به اهداف امریکا در کره جنوبی خبر داده است.
کره شمالی از آزمایشهای موشکی بالستیک با هدف شبیه سازی حمله به اهداف امریکا در کره جنوبی خبر داده است.

کره شمالی به خاطر آنچه تلاش برای ساخت موشک‌های بالستیک با هدف حمل کلاهک اتمی خوانده می‌شود، با تحریم‌های بین المللی مواجه شده است؛ با وجود این، پیونگ یانگ تاکید دارد این آزمایش‌های موشکی با هدف تقویت توانمندی‌های دفاعی و مقابله با تهدیدهای دشمنان صورت می‌گیرد.

پیونگ‌یانگ در ژانویه 2016 (دی 1394) چهارمین آزمایش اتمی خود را انجام داد و سپس اقدام به چند آزمایش موشکی کرد. شورای امنیت سازمان ملل نیز در واکنش به این آزمایش‌ها تحریم‌های جدیدی علیه پیونگ‌یانگ وضع کرد.

کره شمالی در چهارم اردیبهشت نیز یک موشک از زیردریایی‌های خود پرتاب کرده و آن را «موفقیتی بزرگ» خوانده بود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku