مقامهای ارمنستانی میگویند بنبست بین نیروهای امنیتی و افراد مسلح در یک پاسگاه پلیس در ایروان، پایتخت ارمنستان، با توافق افراد مسلح برای آزاد کردن تمام گروگانهای باقی مانده به پایان رسیده است.
ویتالی بالاسانیان، نمایندۀ پارلمان ارمنستان که بین مقامهای این کشور و افراد مسلح میانجیگری کرده است، روز شنبه (2 مرداد) گفت گروگانگیران دو گروگان باقی مانده یعنی سرهنگ والری اوسیپیان، معاون رییس پلیس ایروان و ژنرال وردان یقیازاریان، معاون رییس پلیس ملّی ارمنستان را حوالی ظهر شنبه به وقت محلی آزاد کردند.
مقامهای پلیس ارمنستان نیز با تأیید پایان بنبست در این پاسگاه پلیس در ناحیۀ اربونی میگویند افراد مسلح پس از توافق بر سر ایجاد یک مرکز رسانهای در نزدیکی این محل که به آنان فرصت گفتوگو با رسانهها و مطرح کردن خواستههایشان را میدهد، با آزادی این گروگانها موافقت کردند.
گروهی از افراد مسلح سپیدهدم روز یکشنبه (27 تیر) با محاصرۀ یک پاسگاه پلیس در ایروان آزادی جیرار سفیلیان، هماهنگکنندۀ گروه «پارلمان مؤسس» و کنارهگیری دولت را خواستار شدند. سفیلیان 31 خرداد به اتهام توطئه برای تصرف ساختمانهای دولتی و مقر رادیو- تلویزیون و همچنین داشتن سلاح غیرقانونی در ایروان دستگیر شد و در حبس به سر میبرد.
سفیلیان از مخالفان سرژ سرگیسیان، رییس جمهور ارمنستان است که از سال 2008 هدایت این کشور را به عهده دارد.
سفیلیان، سرگیسیان را به سوء استفاده از موضوع جدایی طلبی در منطقه «ناگورنو – قره باغ» در راستای منافع سیاسی خود متهم کرده است. این منطقه در ماه آوریل (فروردین) با خشونتهایی روبرو شد که در اثر آن دهها آذربایجانی و ارمنستانی کشته شدند. این مناقشه پس از اجرای آتش بس با میانجیگری روسیه به پایان رسید. با این وجود درگیریهای پراکنده بین دو طرف، که یکدیگر را به بیتوجهی به توافق آتش بس متهم میکنند، همچنان ادامه دارد.
طبق گزارشها در این حادثه یک افسر عالیرتبۀ پلیس کشته و چند مأمور دیگر زخمی و 9 نفر نیز به گروگان گرفته شدند.
افراد مسلح در ابتدای این حمله 2 تن از گروگانها و روز دوشنبه (28 تیر) نیز 3 گروگان دیگر را آزاد کردند. به گفتۀ پلیس ارمنستان، 2 مأمور پلیس نیز روز شنبه پس از مذاکره با گروگانگیران آزاد شده بودند.
مقامهای ارمنستان درباره تعداد دقیق افراد مسلحی که در پاسگاه اربونی باقی ماندهاند توضیح نمیدهند و هنوز مشخص نیست که آیا آنها در نهایت دستگیر خواهند شد یا نه.
منطقه ارمنی نشین قره باغ در داخل خاک جمهوری آذربایجان قرار دارد، اما ارامنه بر آن کنترل دارند. پس از پایان جنگ جدایی طلبانه ارامنه با آذربایجان در سال 1994، این منطقه خودمختار تحت حمایت نظامی و مالی کشور ارمنستان اداره میشود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.