News   /   آفريقا

اوباما: 200 سرباز امریکایی به سودان جنوبی اعزام می‌شوند

باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا (عکس از خبرگزاری فرانسه)

رئیس جمهور امریکا می‌‎گوید 200 سرباز مجهز به تسلیحات جنگی برای حفاظت از اتباع امریکایی و سفارت این کشور در جوبا، پایتخت سودان جنوبی، به این کشور اعزام خواهد کرد.

باراک اوباما در پیامی خطاب به کنگرۀ امریکا اعلام کرد در بحبوحۀ درگیری میان نیروهای رقیب در سودان جنوبی، سربازان امریکایی ابتدا در کشور اوگاندا در همسایگی سودان جنوبی مستقر خواهند شد.

این سربازان در نهایت به 47 سربازی که اعزام آن‎‌ها به سودان جنوبی اوایل هفتۀ جاری اعلام شد و 130 نیروی امریکایی که در کشور جیبوتی مستقر هستند، خواهند پیوست.

در پیام اوباما آمده است: «در حال حاضر دانستن دامنه دقیق  فعالیت و یا مدت زمان استقرار نیروهای مسلح امریکا که اعزام آن‌ها به سودان جنوبی برای تأمین امنیت شهروندان ایالات متحده و اموالِ امریکا ضروری است، امکان‌پذیر نیست.»

آوارگان سودان جنوبی در یک اردوگاه در پایتخت این کشور، در درگیری‌های اخیر در سودان جنوبی حدود 36 هزار نفر آواره و دست‌کم 272 نفر کشته شده‌اند. (21 تیر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز) 

در همین حال وزارت خارجۀ امریکا از دولت سودان جنوبی به دلیل آن‌چه «جلوگیری از فرار افراد غیرنظامی از درگیری‌ها» خوانده است، انتقاد کرد.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد نگرانی‌هایی دربارۀ اقدام به ضرب و جرح و بازداشت برخی سیاستمداران در سودان جنوبی وجود دارد.

الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا، گفت در حالی که امریکا بر این باور بود که ممکن است دشمنان سیاسیِ قدیمی در سودان جنوبی بتوانند برای برقراری نظم در این کشور متحد شوند، وضعیت در جوبا «بی ثبات» باقی مانده است.

سالوا کی‌یر، رئیس جمهور سودان جنوبی (عکس از خبرگزاری فرانسه)

سالوا کی‌یر، رئیس جمهور سودان جنوبی و ریک ماچار، نخستین معاون رئیس جمهور در این کشور، پس از پنج روز درگیری خیابانی و مسلحانه نیروهایشان، روز دوشنبه (21 تیر) اعلام آتش‌بس کردند.  

این جنگ داخلی موجب شد که سازمان ملل متحد و برخی از کشورهای دیگر کارکنان غیرضروری خود را از این کشور فرابخوانند.

کاروانی از نیروهای ارتش اوگاندا وارد سودان جنوبی شدند تا 3000 شهروند اوگاندایی را از این کشور خارج کنند. (24 تیر 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

ترودو به خبرنگاران گفت: «ما همچنان به رهبران سودان جنوبی برای پایان دادن به جنگ فشار می‌آوریم. ما از همۀ طرف‌ها می‌خواهیم به غیرنظامیان آزادیِ فرار داده و شرایط دسترسی نامحدود همۀ مردم نیازمند به کمک‌‎های بشردوستانه را فراهم آورند.»

وی افزود: «تخریب کردن و صدمه زدن به تسهیلات انسانی و خشونت علیه امدادگران غیرقابل قبول است و باید فوراً متوقف شود.»

ترودو همچنین گفت امریکا «تمام اقدامات دولت سودان جنوبی» را برای جلوگیری از خروج غیرنظامیان چه از طریق هواپیما یا راه‌های دیگر از این کشور، «محکوم می‌کند».  

کی‌یر و ماچار دو رقیب قدیمی برای کسب قدرت در سودان جنوبی، حتی پیش از استقلال این کشور از سودان در سال 2011 میلادی هستند. جنگ داخلی در سودان جنوبی از دسامبر 2013 (حدود آذر 1392) و چند ماه پس از آن آغاز شد که کی‌یر ماچار را از سمت معاونت رئیس جمهور برکنار کرد.

ریک ماچار، نخستین معاون رئیس جمهور در کشور سودان جنوبی (عکس از خبرگزاری فرانسه)

این دو سیاست‌مدار در اوت 2015 (حدود مرداد 1394) یک توافق صلح امضاء کردند، اما روند اجرای این توافق بسیار کند بوده است.

آتش درگیری‌های هفتۀ گذشته، پس از آن شعله‌ور شد که نیروهای طرفدار کی‌یر خودروهای حامل نیروهای ماچار را متوقف کرده و خواستار بازرسی آن‌ها شدند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku