رهبران دموکرات در مجلس نمایندگان امریکا از نمایندگان هم حزبی خود خواستهاند به طرحهای جمهوریخواهان که علیه توافق هستهای با ایران است رأی مخالف دهند.
این طرحها تحت عنوان «قانون پاسخگویی ایران» تحریمهای جدیدی علیه تهران را شامل میشود که در صورت ادامه برنامه موشکهای بالستیک و آنچه نقض حقوق بشر از سوی ایران خوانده شده اعمال خواهند شد.
هدف از این طرحها، جلوگیری از خرید آب سنگین ایران و همچنین جلوگیری از دسترسی تهران به نظام مالی امریکا از جمله استفاده از دلار امریکا است.
قرار است امروز چهارشنبه سه طرح ضد ایرانی جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان امریکا به رأی گذاشته شود.
نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دموکراتها در مجلس نمایندگان امریکا، روز سه شنبه در نامهای به نمایندگان هم حزبیاش مدعی شد این توافق بهترین راه برای «دور نگهداشتن ایران از دستیابی به سلاح هستهای است.»
کاخ سفید اعلام کرده است این طرحها در صورت تصویب، توافق هستهای را از مسیر خود خارج خواهد کرد.
بنا بر اعلام کاخ سفید، باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا گفته است هر اقدامی را که توافق هستهای با ایران به خطر اندازد، وتو خواهد کرد.
جمهوریخواهان که کنترل مجلس نمایندگان و سنای امریکا را در اختیار دارند مخالف توافق هستهای با ایران هستند و پس از امضای آن در سال گذشته به دنبال بهانه هایی برای ایجاد مانع در اجرای آن هستند.
مجلس نمایندگان امریکا پنجشنبه گذشته تدابیر جدیدی به منظور ممانعت از فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به ایران تصویب کرد.
حمایت شخصیتهای برجسته امریکا از برجام
پیشتر 75 تن از سیاستمداران، دیپلماتها، مقامات نظامی و دانشگاهیان امریکا از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در نامهای به باراک اوباما خواستار روابط نزدیکتر واشنگتن با تهران شدند.
در این نامه که به امضای بیش از 75 تن از شخصیتهای برجسته امریکا از جمله چندین سناتور بازنشسته و همچنین برندگان جایزه نوبل رسیده از رئیس جمهور امریکا خواسته شده فرصت همکاری با ایران در دوره پسابرجام را از دست ندهد.
این شخصیتها توافق هستهای میان ایران و گروه 1 + 5 که یکسال پیش امضا شده را ستوده و از دولت امریکا خواستهاند شانس همکاری با ایران را افزایش دهد و تقابل دو کشور را به حداقل برساند.
در این نامه از رئیس جمهور امریکا خواسته نشده روابط دیپلماتیک را با تهران مجدداً برقرار کند اما مصرانه تأکید شده یک کانال مستقیم دیپلماتیک در سطح معاونین وزارت خارجه دو کشور ایجاد شود.
ایران و گروه 1 + 5 شامل امریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه به علاوه آلمان پس از مذاکراتی سخت و نفسگیر سرانجام در 23 تیر سال گذشته در وین، پایتخت اتریش به توافق جامع و نهایی بر سر برنامه هستهای ایران دست یافتند.
این توافق در پی ۱۲ سال مذاکرات ایران با قدرتهای جهانی بر سر فعالیتهای هسته ای ایران حاصل شد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.