در آستانه سالگرد حصول توافق تاریخی «برجام»، شماری از چهره های سرشناس در امریکا، از باراک اوباما رئیس جمهور این کشور خواستند برای برقراری روابط قوی تر با جمهوری اسلامی ایران تلاش کند.
به گزارش وب سایت پولیتیکو، بیش از 75 شخصیت برجسته از دو طیف جمهوریخواه و دموکرات در نامهای خطاب به باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، افزون بر تقدیر از توافق هستهای از وی خواستند روابط ایران و امریکا را نزدیکتر شود.
سناتور تام دشل، مارک یودال، کارل لوین، بنت جانستون و نانسی کسباوم و همچنین لی همیلتون، سناتور سابق امریکایی جزو افرادی بودند که این نامه را امضا کردند.
مریل مکپیک، رئیس سابق ستاد مشترک نیروی هوایی ارتش امریکا و همچنین لئون کوپر و برتون ریکتر، برندگان جایزه صلح نوبل نیز از جمله امضاکنندگان این نامه بودند.
در این نامه آمده است: «امریکا باید سیاستهایی را اتخاذ کند که فرصت همکاری با ایران را افزایش دهد، هرگونه تقابل را به حداقل برساند و بر اقدامات ایران در منطقه تأثیر بگذارد. اذعان میکنیم فرصت جهت سنجیدن تمایل ایران برای همکاری مستقیم با امریکا، به خاطر عدم قطعیت سیاسی موجود در هر دو کشور در سالهای پیشرو، محدود است، اما این همکاری باید هدف بلند مدت دولت امریکا باشد.»
این چهره ها در بخشی دیگر از نامۀ خود تاکید کردند پشت کردن به ایران در مقطع زمانی کنونی، منافع امریکا در خاورمیانه را به خطر میاندازد و به درگیری بیشتر امریکا در منطقه میانجامد.
در این نامه همچنین اعلام شده به نفع دولت امریکاست در مورد مسائلی که بخشی از منافع هر دو کشور است، با ایران همکاری کند.
هفتاد و پنج شخصیت برجستۀ امریکایی در نامه خود خطاب به اوباما نوشتند: «نشان دادهاید که دیپلماسی مناسب و سنجیده میتواند از منافع امنیت ملی امریکا محافظت کند، با توجه به این موضوعِ مهم، لازم است که امریکا همکاری بیشتری با ایران داشته باشد.»
طرحهای ضد ایرانی مجلس نمایندگان امریکا
در همین حال مجلس نمایندگان امریکا قصد دارد طرحهایی را برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران بررسی کند.
کوین مککارتی، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان امریکا، اعلام کرده است قصد دارد تا پیش از 14 جولای، تاریخ یک ساله شدن توافق هستهای، این سه طرح را ارائه کند.
به گزارش رسانههای امریکایی، انتظار میرود این طرحها با حمایت جمهوریخواهان تصویب شوند.
بر پایه گزارشها، طرح اصلی مربوط به وضع تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه مسائل مربوط به آزمایش موشکی، حقوق بشر و تروریسم است.
نمایندگان امریکایی در طرح دوم نیز قطع دسترسی ایران به دلارهای امریکا در مبادلات خارجی و نظام مالی این کشور را خواستار شدهاند.
در طرح سوم نیز خواسته شده است شرکتهای امریکایی از هرگونه معامله برای خرید آب سنگین ایران منع شوند.
ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان، 23 تیر ماه 1394 در وینِ اتریش درباره برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) توافق کردند.
پس از اجرای تعهدات دو طرف بر اساس برجام، تحریمهای ضد ایرانی در تاریخ 27 دی ماه 1394 با اجرایی شدن برجام لغو شد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.