News   /   ايران

مقام وزارت خارجه ایران: دبیرکل سازمان ملل در گزارش‌های خود تسلیم فشارهای سیاسی نشود

ساختمان وزارت خارجه ایران در تهران

یک مقام وزارت خارجه ایران در واکنش به ادعای دبیرکل سازمان ملل مبنی بر عدم انطباق آزمایش‌های موشکی ایران با ماهیت سازنده برجام، از وی خواست در تهیه گزارش‌های خود تسلیم فشارهای سیاسی نشود و منصف باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این مقام ایرانی که نامش ذکر نشده به بان کی مون توصیه کرد با توجه به عدم حضور در مذاکرات هسته‌ای، در گزارش‌های خود به شورای امنیت به فشارهای سیاسی چند عضو توجه نکند.

این مسئول ایرانی همچنین از دبیر کل سازمان ملل خواست با رعایت حیطه صلاحیت و اختیارات خود، گزارشی منصفانه و واقع بینانه در مورد کوتاهی امریکا  در عمل به تعهدات برجامی خود  که مورد گواهی همه کشورهایی که با ایران همکاری اقتصادی خود را از سر گرفته اند می‌باشد، ارائه کند.

دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت مدعی شده است آزمایش‌های موشکی ایران با «ماهیت سازنده» توافق هسته ای تهران و گروه 1+5 (برجام) سازگار نیست.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد

 به گزارش رویترز، بان کی مون در گزارش دو سالانه خود خطاب به پانزده عضو شورای امنیت درباره اجرای تحریم‌ها و محدودیت‌های باقی‌مانده در مورد ایران، گفته است، آزمایش‌های موشکی ایران با ماهیت سازنده توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی سازگاری ندارد اما تصمیم این‌که آیا این آزمایش‌ها نقض برجام محسوب می‌شود یا خیر، بر عهده شورای امنیت سازمان ملل است.

 دبیر کل سازمان ملل در این گزارش محرمانه که رویترز روز پنج شنبه (17 تیر) نسخه ای از آن را رویت کرده، از ایران خواسته است « از انجام آزمایش‌های موشکی بالستیک صرف‌‌نظر کند چراکه این اقدامات می‌تواند باعث افزایش تنش‌ها در منطقه شود.»

به گزارش رویترز، عدم صراحت‌ بان کی مون درباره این که آزمایش‌های موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت است، باعث می‌شود زمینه برای تصویب تحریم‌های تاز علیه ایران تضعیف شود.

دبیرکل سازمان ملل در این گزارش گفته است، با وجود این که تفسیر قطعنامه‌های شورای امنیت برعهده این شورا است، اما من نگرانم که این آزمایش‌های موشکی با ماهیت سازنده‌ای که در امضای توافق هسته‌ای نشان داده شد، منطبق نباشد.

جمهوری اسلامی ایران 19 اسفند 1394 در مرحله نهایی رزمایش موشکی «اقتدار ولایت»، موشک‌های دوربرد نقطه زن قدر «اچ» و «اف» را با موفقیت از ارتفاعات البرز شرقی به اهداف از پیش تعیین شده در سواحل «مکران» شلیک کرد.

تصویری از شلیک موشکهای دوربرد نقطه زن اچ و اف از ارتفاعات البرز شرقی (19 اسفند 1394 ، عکس از خبرگزاری فارس)

پیش از این برخی کشورهای غربی از آزمایش‌های موشکی ایران انتقاد کرده و این آزمایش‌ها را نوعی «بی‌اعتنایی» به قطعنامه شورای امنیت دانسته بودند.

آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان فروردین 1395 در نامه‌ای مشترک به شورای امنیت سازمان ملل مدعی شدند در این آزمایش‌ها موشکی‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای شلیک شده و این «بی‌اعتنایی» به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.

این کشورها واکنش شورای امنیت سازمان ملل به آزمایش‌های موشکی ایران را خواستار شده و از بان کی مون خواستند اعلام کند این آزمایش‌ها با قطعنامه ۲۲۳۱ ناسازگار است.

آزمایش موشکی ایران در حالی انتقاد برخی کشورهای غربی را در پی داشته است که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، 24 اسفند 1394 با تاکید بر این که آزمایش های موشکی ایران هیچ تضادی با توافق هسته ای ندارد، تصریح کرد: «ما همواره گفته‌ایم به توسعه ظرفیت های دفاعی خود ادامه می‌دهیم و این تجهیزات دفاعی ربطی به سلاح هسته ای ندارند. ما بهترین تضمین را ارائه کرده‌ایم که ایران هرگز قصد دستیابی به سلاح هسته ای ندارد و این موشک‌های آزمایش شده با هدف حمل کلاهک‌های هسته‌ای مورد آزمایش قرار نگرفته اند.»

وی تاکید کرد: « این موشک ها تنها برای اهداف دفاعی هستند. ما به هیچ کشوری تجاوز نکرده و نخواهیم کرد.»

 

 استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 

 

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku