وزیر امور خارجۀ ایران گفته است «اتحاد» برای مقابله با افراطیگری یک ضرورت است.
به گزارش ایرنا محمدجواد ظریف روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، و بِوِرگه برنده، وزیر خارجۀ نروژ، گفت: «باید بدانیم که مقابله با افراطیگری ممکن است یک عنصر نظامی هم داشته باشد اما مقابله با این پدیده به گزینه هایی بیشتری نیاز دارد. ما به یک استراتژی مشترک نیاز داریم و باید راههای تأمین نیروی انسانی و منابع مالی را قطع کنیم.»
وی افزود: «البته این تشکل عراقیها و سوریهاست که باید راه حل سیاسی پیدا کنند و ما نمیتوانیم چیزی به آنها دیکته کنیم ولی میتوانیم فرایند سیاسی را تسهیل کنیم.»
وزیر امور خارجۀ ایران در ادامه بر ضرورت ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم سوریه و عراق در قالب همکاری مشترک تاکید کرد.
ظریف با تاکید بر اینکه ایران افراطیگری از طرف هر شخص و گروهی را رد می کند، گفت: «اقدام نظامی خطرناک است و تبعات سخت و ویران کننده ای به همراه دارد.»
ظریف افزود: «این امر محدود به یک منطقه خاص نمیشود و یک همکاری مشترک در این زمینه لازم است.»
وی تصریح کرد: «ایران اقدام نظامی علیه غیر نظامیان را رد می کند.»
او در ادامه گفت همۀ کشورها باید قبول کنند که راه حل نظامی هیچ نتیجهای ندارد و باید این توهم را کنار بگذارند.
برجام؛ توافقی برد-برد
ظریف با بیان اینکه توافق هسته ای یک توافق برد- برد است گفت: «می دانیم که در برجام نقاط قوت و نقاط ضعفی وجود دارد.»
وی افزود: «آمریکا اعلام کرده که تحریمها روی کاغذ برداشته شده ولی بُعد روانی آن باقی مانده و این فضای روانی هنوز وجود دارد؛ از بین بردن این بُعد روانی تلاشهای فشرده ای لازم دارد.»
ظریف در ادامه گفت وزارت خارجۀ امریکا در بیانیۀ بروکسل هم اعلام کرد «خود را متعهد به لغو تحریمها می داند».
او در پایان تأکید کرد: «در اصل این مردم ایران هستند که باید ببینند اجرای برجام درعمل چگونه است.»
وزیر امور خارجۀ ایران که بامداد دوشنبه به وقت تهران وارد نروژ شد، روز سهشنبه با موگرینی دیدار و با وی دربارۀ رفع موانعِ اجرای برجام گفتوگو کرد.
ظریف همراه با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همتای نروژی خود، در افتتاحیۀ «اسلو فروم 2016» که با عنوان میانجیگران مخاصمات مسلحانه و بازیگران گفتوگوهای صلح روز سهشنبه (25 خرداد) آغاز به کار کرده است، سخنرانی خواهد کرد.
حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، و مجید تخت روانچی، معاون اروپا و امریکای وزارت امور خارجه، در این سفر ظریف را همراهی میکنند.
ظریف روز چهارشنبه پس از دیدار با جان کری وزیر خارجه امریکا در اسلو، راهی برلین می شود تا عصر چهارشنبه با فرانک والتر اشتاین مایر همتای آلمانی خود دیدار و گفتگو کند.
وی قرار است شامگاه چهارشنبه به کشور بازگردد.