News   /   آسيا

چین: امریکا پروازهای جاسوسی در دریای شرقی چین را متوقف کند

هواپیمای شناسایی RC-135 متعلق به ارتش امریکا (عکس از رویترز)

در پی تعقیب یک هواپیمای امریکایی توسط جت چینی بر فراز دریای شرقی چین ، پکن توقف پروازهای جاسوسی امریکا بر فراز این منطقه را خواستار شد.

هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز چهارشنبه گفت: «ایالات متحده به فعالیت شناسایی نزدیک که به طور قابل توجهی امنیت چین در دریا را تضعیف می‌کند ادامه می‌دهد. این چیزی است که مشکل ایجاد می‌کند. از ایالات متحده می‌خواهیم این فعالیت را متوقف کند و جلوی چنین وقایعی در آینده را بگیرد.»

هونگ لی همچنین تاکید کرد که چین حق دفاع از خود را محفوظ می‌دارد.

مقامات امریکا، روز سه شنبه اعلام کردند یک جنگنده J-10 متعلق به چین یک هواپیمای امریکا که بر فراز دریای شرقی چین در حال پرواز بوده را «به شیوه ناامن» تعقیب کرده است.

یک جنگنده J-10 متعلق به چین در حال حرکات نمایشی (عکس از رویترز)

به گفته یکی از مقامات امریکا که نخواسته نامش فاش شود هواپیمای شناسایی RC-135 متعلق به امریکا در ارتفاع 30 متری بر فراز دریای جنوبی چین در حال پرواز بوده است.

این حادثه زمانی رخ داده که جان کری، وزیر خارجه امریکا به پکن، پایتخت چین سفر کرده تا درباره همکاری‌های تجاری و ثبات منطقه‌ای تبادل نظر کند.

وزارت دفاع چین نیز روز پنجشنبه اعلام کرد جزایر دیائویو در دریای شرقی چین متعلق به این کشور است و پکن حق کشتیرانی در آبهای این منطقه را برای خود محفوظ می داند.

مالکیت جزایر دیائویو که ژاپنی‌ها آن را سنکاکو می‌خوانند مورد اختلاف پکن و توکیو است.

چین، یکشنبه گذشته اقدامات امریکا در دریای جنوبی چین را «تحریک آمیز» خوانده و گفته بود از ایجاد «مشکل» بر سر اختلافات مرزی با همسایگان در این منطقه هراس ندارد.

پیشتر اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا درباره اقدامات چین در جزیره مورد ادعای فیلیپین در دریای جنوبی چین هشدار داده و گفته بود: «این موضوع (اقدامات چین) به انجام اقداماتی متقابل از سوی امریکا و دیگر کشورها در منطقه منتهی خواهد شد که نه تنها موجب افزایش تنش بلکه موجب انزوای چین می‌شود.»

وی همچنین مدعی شده بود پکن با گسترش اقدامات نظامی در دریای جنوبی چین «دیوار بزرگی از انزوا» به دور خود می‌کشد.

کارتر همچنین به چین پیشنهاد داد تا با گسترش همکاری‌های امنیتی دو جانبه خطرها درباره درگیری احتمالی را کاهش دهد.

دریای جنوبی چین به محل تنش بین چین، امریکا و برخی کشورهای دیگر منطقه مبدل شده است که خواهان به دست گرفتن کنترل مسیرهای تجاری و منابع معدنی آن هستند.

جزایر دیائویو که مورد اختلاف چین و ژاپن در دریای شرقی چین است.

پکن بارها بر حق حاکمیت خود بر دریای جنوبی چین تاکید کرده است. مالزی، برونئی، تایوان، ویتنام و فیلیپین نیز ادعای مالکیت بر بخش‌هایی از این منطقه را مطرح کرده‌اند.

تنش در این منطقه زمانی تشدید شد که پکن اقدام به ساخت جزایر مصنوعی روی صخره‌های مرجانی در مجمع الجزایر مورد مناقشه اسپراتلی در دریای جنوبی چین کرد که این حرکت با اعتراض امریکایی‌ها همراه شد.

امریکا پس از آن حضور نظامی خود در منطقه شرق آسیا را به بهانه‌های مختلف افزایش داده است که این اقدامات نظامی با اعتراض چین و روسیه همراه بوده است.

 استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku