هزاران تن از هواداران نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در اعتراض به مداخله سازمان کشورهای امریکایی در امور این کشور، تظاهرات کردهاند.
رئیس سازمان کشورهای امریکایی چهارشنبه (12 خرداد) نشست اضطراری دولتهای منطقهای را برای بررسی سطح دموکراسی در ونزوئلا خواستار شد.
لوئیس آلماگرو، دبیرکل سازمان کشورهای امریکایی با اعلام اینکه ونزوئلا از «تغییرات عمیقِ نظم دموکراتیک» رنج میبرد، رایگیری در این رابطه را طی هفتههای آتی خواستار شد.
این اقدام که میتواند به تعلیق عضویت ونزوئلا از این نهاد ختم شود، خشم مادورو را در پی داشت.
مادورو با اشاره به اینکه آلماگرو پایش را از حدّ خود فراتر گذاشته، اظهار داشت وی با تلاش برای دیکته کردن سیاستهای خود به یک کشور مستقل، اصول سازمان کشورهای امریکایی را زیر پا گذاشته است.
وی گفت: «باید به ونزوئلا احترام گذاشته شود.»
رئیس جمهور ونزوئلا همچنین اعلام کرد علیه سران کنگره این کشور که با درخواست مداخلۀ سازمان کشورهای امریکایی به ملت خیانت کردهاند، اقدام خواهد کرد.
اگر دو سوم 34 کشور عضو این سازمان اعلام کنند که رهبری ونزوئلا روند دموکراسی را تضعیف کرده است، کاراکاس از سازمان کشورهای امریکایی تعلیق میشود.
کنگرۀ تحت کنترل مخالفان دولت اوایل ماه میلادی جاری خواستار مداخله سازمان کشورهای امریکایی شده بود.
این رخدادها در حالی است که بخشی از مردم ونزوئلا طی ماههای گذشته با برپایی تظاهرات سراسری خواستار برگزاری همهپرسی برای عزل مادورو بودهاند.
مخالفان دولت ونزوئلا با توجه به بحران فزاینده از جمله کمبود غذا و دارو، قطع مکرر برق و تورم، به دنبال عزل رئیس جمهور هستند.
ونزوئلا بیشترین ذخایر نفت جهان را دارد، اما به دلیل سقوط بهای جهانی نفت در یک سال و نیم گذشته درآمدهای این کشور کاهش یافته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.