مردم برزیل در اعتراض به ترکیب کابینۀ میشل تمر، رئیس جمهور موقت این کشور در چند شهر تظاهرات کردهاند.
معترضان در تظاهراتِ روز سهشنبه (28 اردیبهشت) گزینههای انتخابی تمر را به لحاظ برابری جنسیتی مورد انتقاد قرار داده و این اقدام را گامی رو به عقب خواندند.
تمر هفته گذشته تمام اعضای کابینه خود را از میان سیاستمداران مرد برگزید و وزارت زنان را نیز حذف کرد.
در طی 13 سال حکومت حزب کارگر برزیل زنان و سیاهپوستان همواره بخشی از کابینۀ دولت بودهاند.
برونو لیئو، جوان سیاهپوستی که ساکن ریودوژانیرو است، گفت: «اعضای کابینه نمایندۀ من نیستند، این همه سال تلاش کردیم و انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است.»
روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز تظاهرات مشابهی در برزیل برگزار شد و معترضان دفاتر وزارتخانههای آموزش و پرورش و فرهنگ را اشغال کردند.
تمر 23 اردیبهشت و در پی موافقت سنای برزیل برای استیضاح دیلما روسف، رئیس جمهور برزیل به عنوان جانشین وی معرفی شد. سنای برزیل با 55 رای موافق در برابر 22 رای مخالف به استیضاح روسف رای داد.
در عین حال، پایگاه افشاگر ویکیلیکس چندی پیش رئیس جمهور موقت برزیل را «خبرچین سفارت امریکا» معرفی کرد.
بر اساس اسنادی که در این پایگاه اطلاعرسانی منتشر شده است، تمر دو بار در سال 2006 با کریستوفر مک مولن، کنسول امریکا در سائو پائولو و یک مقام دیگر کنسولگری امریکا در این شهر درباره اوضاع سیاسی کشور در آستانه انتخابات عمومیِ آن زمان مکالمه تلفنی داشته است.
روسف به تلاش برای پنهان کردن کسری بودجۀ رو به افزایش دولت در زمان مبارزات انتخاباتی متهم شده است.
نخستین رئیس جمهور زن برزیل همچنین متهم است که از رسیدگی قضایی به پرونده بخشودگی مالیاتی فیفا در سال ٢٠١۴ میلادی جلوگیری کرده است.
روسف باید طی 180 روز آینده در دادگاه حضور یابد و پس از آن سنا درباره سرنوشت کاری وی پس از برگزاری دادگاه تصمیمگیری خواهد کرد. در صورتی که سنای برزیل رای به بر کناری وی بدهد تمر تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور که سال 2018 خواهد بود، رئیس جمهور باقی خواهد ماند.
روسف اتهامات علیه خود را بیاساس میداند و مخالفان را به تلاش برای «کودتا» و سرنگون کردن خود از قدرت متهم میکند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.