امریکا و دیگر قدرتهای جهانی برای کمک تسلیحاتی به دولت جدید لیبی در مبارزه با تروریستهای داعش اعلام آمادگی کردند.
جان کری، وزیر خارجه امریکا و 24 دیپلمات دیگر روز دوشنبه در بیانیهای در وین اعلام کردند: «دولت وحدت ملی از قصد خود برای ارسال درخواستی به کمیته تحریمهای لیبی در سازمان ملل جهت رفع تحریمهای تسلیحاتی خبر داد تا بتواند سلاحهای مرگبار لازم و ادوات مقابله با گروههای تروریستی...و مبارزه با داعش را تهیه کند.»
در این بیانیه آمده است: «ما به طور تمام و کمال از این تلاشها حمایت میکنیم.»
با وجود این، آنها تاکید کردند تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل باید اجرا شود تا سلاحهای مرگبار در اختیار گروههای افراطی قرار نگیرد.
مقامهای حاضر در این مذاکرات همچنین اعلام کردند به دنبال راهی برای پایان دادن به رقابت دولت نوپای لیبی با دولت خودخواندهی مستقر در شرق این کشور هستند.
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان با ابراز تردید درباره اهداف این مذاکرات گفت جامعه بین الملل هنوز درخصوص توانایی دولت جدید برای ایجاد ثبات و امنیت در لیبی به نتیجه نرسیده است.
اشتاین مایر افزود: «مساله مهم این است که آیا لیبی همچنان مکانی است که تروریسم، قاچاق انسان و بیثباتی در آن گسترش مییابد یا اینکه ما به همراه دولت وحدت ملی قادر به احیای ثبات خواهیم شد... این مساله در حال حاضر مشخص نیست.»
پس از سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور لیبی در سال 2011 میلادی این کشور دچار هرج و مرج شد.
شورشیان در اوت 2014 (مرداد 1393) طرابلس، پایتخت این کشور را تصرف کردند و در لیبی دو پارلمان و دو دولت تشکیل شد.
دولت شورشیان در طرابلس و دولت دیگری که جامعه جهانی آن را به رسمیت میشناسد در طبرق مستقر بودند.
گروه تروریستی داعش نیز با سود جستن از این ناآرامیها حضور خود را در این کشور آفریقایی تقویت کرده و از شهر سرت به عنوان محلی برای آموزش عناصر خود استفاده میکند.
کشورهای اروپایی نگرانند که داعش از بندر و فرودگاه سرت برای اجرای حملات تازه علیه اروپا استفاده کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.