مردم یونان در اعتراض به اصلاحات در بخش مالیاتها و حقوق بازنشستگی که وامدهندگان بینالمللی در ازای پرداخت کمک مالی بیشتر خواهان اجرای آن هستند، اعتصابی 48 ساعته را در آتن آغاز کردهاند.
این اقدام اعتراضی روزهای جمعه و شنبه (17 و18 اردیبهشت) اجرا میشود.
در پی آغاز این اعتصاب که به دعوت بزرگترین اتحادیههای خصوصی و دولتی یونان صورت گرفته است، فعالیت بخشهای کشتیرانی و حمل و نقل عمومی مختل شده و کارکنان شهرداری و روزنامهنگاران نیز در محل کار خود حاضر نشده اند.
بزرگترین اتحادیه کارگری یونان موسوم به «جی اس ای ای» معتقد است اصلاحات پیشنهادی به منزله آخرین میخ بر تابوت کارگران و مستمریبگیرانی است که در مدت 6 سال اجرای تدابیر ریاضتی به قدر کافی آسیب دیدهاند.
یکی از مقامات این اتحادیه گفته است جلسه وزرای دارایی حوزه یورو( موسوم به یوروگروپ) قرار است دوشنبه آینده (20 اردیبهشت) برگزار شود. او معتقد است این نشست ها واصلاحات مد نظر وام دهندگان بین المللی به نابودی کامل نظام تامین اجتماعی یونان منجر خواهد شد.
آتن امیدوار است این تدابیر که قرار است روز یکشنبه (19 اردیبهشت) در پارلمان به رای گذاشته شود وامدهندگان بینالمللی را به پرداخت سومین بسته کمک مالی به یونان ترغیب کند.
با توجه به اینکه مذاکرات به علت نارضایتی اعضای موسوم به «یوروگروپ» از کندی اجرای اصلاحات در یونان به تعویق افتاد، حدود 5 میلیارد یورو از این کمک مالی هنوز پرداخت نشده است.
الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان که سال گذشته با وعدههای ضدریاضتی در انتخابات به پیروزی رسید، بعدها مجبور شد سومین بسته نجات اقتصادی که یونان از سال 2010 دریافت کرده بود را امضا کند. وی با در دست داشتن 153 کرسی از 300 کرسی پارلمان اکثریت شکنندهای را در اختیار دارد.
یونان برای بازپرداخت وامهای صندوق بینالمللی پول، اوراق قرضه بانک مرکزی اروپا که در ماه ژوئیه منقضی میشوند و بدهیهای معوق دولتی به بسته نجات اقتصادی دیگری نیاز دارد؛ وامدهندگان بین المللی پرداخت این بسته مالی را به بازنگری آتن در قوانین مالیاتی و حقوق بازنشستگان منوط کردهاند.
قانون پیشنهادی، حق بیمه بیمهگزاران تامین اجتماعی و مالیات بر درآمد پردرآمدها را افزایش و یک طرح بازنشستگی جدید ارائه میدهد.
وامدهندگان بینالمللی در سالهای 2010 و 2012 دو بسته نجات اقتصادی به ارزش 240 میلیارد یورو (272 میلیارد دلار) به یونان پرداخت کردهاند.
یونان در سال 2009 با یک بحران اقتصادی روبرو شد. از همان زمان این کشور شاهد بیشترین میزان بیکاری و اعتراضات متعدد نیروی کار بوده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.