در حالی که حدود 15 سال از نظامیگری امریکا در افغانستان میگذرد، مقامهای واشنگتن اذعان کردهاند که تروریستهای القاعده هنوز در این کشور آسیایی حضور دارند و بیم آن میرود که با داعش و طالبان همپیمان شوند.
پانزده سال پیش بود که جورج بوش، رئیس جمهور سابق امریکا پس از حملات 11 سپتامبر به بهانه مبارزه با ترور و شکستِ القاعده که بن لادن آن را بنا نهاد، دستور حمله به افغانستان را صادر کرد، اما میراث باقی مانده از بن لادن یک بار دیگر در حال ریشه دواندن در افغانستان است.
مقامهای امریکایی پیش از این نسبت به گزارشهای مربوط به افزایش حضور القاعده در افغانستان بیتفاوت بودند، تا اینکه اخیراً ژنرال ارشد امریکایی جف بوکانان، جانشین رئیس ستاد ارتش امریکا اعلام کرد: «اگر به پارسال رجوع کنید اطلاعاتی وجود داشت که نشان میداد احتمالاً 50 تا 100 تن از اعضای القاعده در افغانستان هستند، اما اکنون تنها در یک اردوگاه بیش از 150 تن از آنها را پیدا کردیم، این موضوع که القاعده به افغانستان بازگشته بسیار نگران کننده است.»
اردوگاهی که بوکانان از آن سخن میگفت در منطقۀ شورابکِ قندهار در افغانستان قرار داشت و نیروهای امریکایی میگویند پس از دو روز درگیری مسلحانۀ شدید کنترل آن را به دست گرفتند.
معصوم ستانکزی، وزیر دفاع افغانستان با تاکید بر خطر این گروه تروریستی، گفت: «القاعده واقعاً فعال است. آنها خود را برای حملات بزرگتر آماده میکنند. آنها از طریق دیگر شبکههای تروریستی فعالیت کرده و حمایت و تجربه خود را در اختیار آنها میگذارند، چندان پر سر و صدا عمل نمیکنند، اما تهدیدی بزرگ محسوب میشوند.»
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اخیراً در گزارشی اعلام کرد تروریستهای القاعده در حدود 20 استانِ افغانستان فعال هستند.
از طرفی گروه پیکارجوی طالبان نیز با ادامه حملات خود در افغانستان «چند دولت سایه» تشکیل داده است و از طرفی امیدهای مربوط به سازش این گروه با دولت افغانستان نیز نقش بر آب شده است.
حال مشخص نیست هدف این همه هیاهو که امریکا در افغانستان به پا کرد چه بود.
این کشور پس از گذشت این همه سال هنوز ناآرام است و هزاران غیرنظامی افغان نیز به واسطه حضور امریکاییها جان خود را از دست دادند.
سازمان ملل سال 2015 را مرگبارترین سال برای مردم افغانستان اعلام کرده بود.
به گزارش این سازمان، شمار تلفات غیرنظامیان در 2015 بالغ بر 11 هزار و 2 تن بوده است که از این تعداد 3 هزار و 545 نفر کشته و حدود هفت هزار و 460 تن دیگر مجروح بودند.
سازمان ملل از سال 2009 ثبت نظاممند تلفات غیرنظامیان در افغانستان را آغاز و تاکنون حدود 59 هزار مورد مرگ و جراحت را ثبت کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.